hoe train ik een border collieHoe train ik een Border Collie is een vraag die mij regelmatig wordt gesteld.

In dit artikel behandel ik drie fouten die je moet voorkomen bij het trainen van je Border Collie.

Als je wilt leren hoe je een Border Collie efficiënt en effectief kunt trainen dat moet je namelijk weten welke valkuilen je moet vermijden.

Het lijkt makkelijk om op een ochtend wakker te worden om  vervolgens te besluiten dat vandaag de dag is om te beginnen met het trainen van je Border Collie.

Maar zonder wat vooronderzoek te doen is de training gedoemd te mislukken.

Ook al denk jij dat je kunt beginnen met het trainen van je hond, het is wel belangrijk dat je Border Collie begrijpt wat jij wilt dat hij doet.

Wanneer je een Border Collie traint dan moet je ook rekening houden dat je hond je te slim af kan zijn. Ik bedoel niet dat hij zo slim is dat besluit om de Devil’s advocate te spelen alleen maar om jou te dwarsbomen.

Nee, wat ik bedoel is dat je hond jouw training op een heel andere manier kan interpreteren, waardoor de efficiëntie van je methode kan verminderen.

Je moet je Border Collie efficiënt en effectief trainen, dat wil zeggen, je wilt het gewenste resultaat bereiken in de kortst mogelijke tijd met behulp van een aantal korte sessies per dag.

Dat gezegd hebben zijn hier…

Drie Fouten Die Je Moet Voorkomen Bij Het Trainen Van Je Border Collie:

Fout #1: Onderschat niet de waarde van het doen van vooronderzoek. Heb geduld, wees consistent, en raffel de training niet af. Hierdoor zul je op de lange termijn alleen maar meer tijd in de training moeten steken omdat je hond niet reageert op je gebrekkige training.

Fout #2: Gebruik niet alleen de eerste de beste techniek die je hebt geleerd. Kies de juiste techniek om het gewenste resultaat te bereiken.

Fout #3: Verander niet de methode voor een specifieke trainingstechniek halverwege de training, omdat dit je hond zal verwarren.

Als je deze valkuilen vermijd zul je sneller resultaten krijgen en meer voldoening hebben als je ziet dat je hond reageert op jouw commando’s.

Border Collies zijn zeer loyaal en reageren heel goed op training.

Dit betekent dat het aan jou is om te profiteren van deze kwaliteiten om zo goede trainingsresultaten te krijgen met een minimale inspanning .

Als je een beetje moeite steekt in het trainen van je Border Collie, dan zal je hond beter op jou reageren, meer genieten van de training, en zullen jullie beide het eindresultaat meer waarderen.

Heb jij nog tips of ervaringen die je wilt delen over hoe je een border collie traint? laat dan hieronder je reactie achter.

Wil Jij Nog Meer Tips En Technieken Ontdekken Over De Training, Opvoeding En Verzorging?

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer informatie over de border collie? Meld je dan aan voor mijn Border Collie nieuwsbrief door op de onderstaande link te klikken. Je ontvang direct een GRATIS boek om probleemgedrag van je Border Collie op te lossen.

Border Collie nieuwsbrief <== Klik Hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.