Border Collie pup kiezenEen Border Collie pup kiezen is een van de leukste dingen.

Je hebt al lang verheugd op de komst van de pup en alles is goed voorbereid. Eindelijk is het dan zo ver, je mag een Border Collie pup uitkiezen!

Maar, hoe leuk het uitzoeken van een puppy ook is, het is vaak best een lastige opgave.

In dit artikel ontdek je acht tips die je helpen bij het kiezen van de juiste Border Collie Pup.

Negen Tips Voor Het Kiezen Van De Juiste Border Collie Pup

Tip #1 – Overweeg een border collie als je op zoek bent naar een actieve hond.

Overweeg een border collie als je op zoek bent naar een actieve hond en weet dat je de tijd hebt om met hem te oefenen en te trainen. Border collies zijn uitstekende maatjes voor hardlopers en wandelaars vanwege hun enorme energie.

Tip #2 – Houdt rekening met kenmerken van een border collie.

De ogen moeten ver uiteen staan, ovaal van vorm zijn en bruin van kleur, behalve bij de blue merles, waar een of beide ogen geheel of gedeeltelijk blauw mogen zijn.

De staart moet matig lang zijn; de wervels moeten minstens tot de hak reiken en de staart moet laag zijn ingeplant, goed bevederd zijn en in een lichte, opwaartse buiging uitlopen, gracieus de lijn van rug en kruis volgend. In actie mag de staart opgeheven worden, maar hij mag nooit over de rug worden gedragen.

De oren zijn middelmatig groot en matig dik, ver uit elkaar geplaatst, worden staand of half opgericht gedragen en zijn beweeglijk.

De bovenvacht moet dicht en middelmatig dik zijn. De ondervacht kort, zacht en een goede weerbestendigheid gevend. Op het gezicht, de oren, de voorpoten (uitgezonderd de bevedering aan de achterzijde hiervan) en onder de spronggewrichten moet het haar kort en glad zijn.

Tip #3 – Denk goed na over het nemen van een Border Collie als je kinderen hebt.

Denk goed na over het nemen van een Border Collie als je kinderen hebt. Border Collies  zijn oorspronkelijk gefokt om schapen te drijven. Als ze niet in deze behoefte kunnen worden voorzien dat kunnen ze de neiging hebben om andere dieren en mensen te drijven.

Dit gedrag wordt een enkele keer ook bij vaak wat kleinere kinderen waargenomen. En dan niet zozeer het drijven maar voornamelijk het bijten (nippen) in  bewegende handjes en de broekspijpen.

Tip  #4 – Begin op jonge leeftijd al met gehoorzaamheidstraining.

Begin op jonge leeftijd al met gehoorzaamheidstraining. Vanwege hun hoge intelligentie, kunnen ze gedragsproblemen ontwikkelen als ze ongetraind zijn en zich vervelen. Vanwege de hoge intelligentie van de border vindt hij training al snel saai worden. Bij gehoorzaamheidstraining is het daarom belangrijk om de oefeningen voldoende af te wisselen.

Tip #5 – Houd in gedachten dat border collies geen waakhonden zijn.

Houd in gedachten dat border collies geen waakhonden maar herders zijn. Ze zullen meestal blaffen als ze geluiden horen en waken redelijk.

Tip #6 – Controleer de hond op gedragsproblemen.

Ben je van plan om een Border Collie te nemen controleer de hond dan altijd op gedragsproblemen. Het kan zijn dat een Border Collie uit een asiel slechts gedeeltelijk is opgevoed en dus nog de nodig training nodig heeft. Border Collies die consequent opgevoed zijn zijn over het algemeen vriendelijke honden die erg gehoorzaam zijn.

Tip #7 – Houdt er rekening mee dat een volgroeide reu gemiddeld 24 kilo weegt en een teef 19 kilo.

Border collies worden vrij langzaam volwassen. Het duurt ongeveer drie jaar voordat ze volwassen zijn. Hun levensverwachting is 12 tot 13 ​​jaar.

Tip #8 – Begrijp wat de gemeenschappelijk gezondheidsproblemen zijn.

Begrijp wat de gemeenschappelijk gezondheidsproblemen zijn voor je een Border Collie loopt. Ze zijn gevoelig voor heupdysplasie waarbij de heupkop niet goed in de kom past, Cataract (oogziekten) en OCD (osteochondritis dissecans), een afwijking waarbij stukjes kraakbeen losraken in de gewrichten.

Heb jij nog goede tips voor het kiezen van een Border Collie pup? zo ja, deel deze dan met ons. Jouw reactie is belangrijk om elkaar te kunnen inspireren en motiveren.

    1 Response to "Border Collie Pup Kiezen – Acht Tips Om De Juiste Border Collie Pup Te Kiezen"

    • Natascha

      Interessante tekst, ik wil Als mijn markiesje Sifra er niet meer is ook (weer) een border colli, dit duurt nog wel even want Sifra is net pas 4 jaar, en die wil ik opvoeden als mijn eigen hulphond, maar ik wil dan er dan ook shows meelopen, dat vond ik bij Sifra wel leuk, ze heeft 4 ZG’S en 3 U’S gehaalt, door omstandigheden moest ze gesteriliseerd worden en zie je dat haar vacht veranderd, ik vind border collies zo fascinerend en fantastisch ras, Dj en Chico hebben het hier heel goed gehad bij mij en ik mis ze nog steeds

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.