kenmerkn en eigenschappen van de border collieIn dit artikel behandelen we de kenmerken en eigenschappen van de border collie.

Border collies zijn slimme en alerte honden die veel genegenheid geven, Van nature hebben deze schapendrijvers een sterke achtervolgingsdrift en een overvloed aan energie. Ze stellen belangrijke mentale en fysieke eisen aan hun baasjes.

Ze hebben baasje nodig die actief en sportief is en het leuk vindt om met zijn hond te gaan werken en trainen zodat ze hun energie zowel lichamelijk als geestelijk kwijt kunnen.

Ondanks hun neiging tot obsessief gedrag, ondeugden, en problemen, zou het leven veel saaier zijn zonder border collie. Begrijpen waarom ze bepaalde dingen doen en wat ze doen helpt enorm om voor beide een gelukkige relatie op te bouwen.

In de rasstandaard staat het ideale temperament beschreven. Border collies kunnen echter enorm in temperament verschillen. Zo heb je vriendelijke, rustige, verlegen chagrijnige of angstige border collies. Sommige zijn fantastisch bij schapen maar bang voor mensen.

Andere hebben een hekel aan kinderen. Sommige zijn weer heel erg gevoelig voor geluid. Vrijwel alle border collies hebben heel veel energie en willen overal aan mee doen zoals fietsen, zwemmen en spelen.

Goed gefokte border collies van betrouwbare fokkers hebben het klassieke border collie temperament. Veel energie, superintelligent, gevoelig, snel, vriendelijk en eerlijk. Border collie fokkers met de meeste kennis en ervaring weten precies de persoonlijkheid en het temperament van bepaalde honden te combineren.

Het is dan ook belangrijk om bij het kopen van een border collie een verantwoorde fokker te kiezen die weet wat hij doet.

Wat haal jij uit het artikel of heb jij nog aanvullende informatie over de kenmerken en eigenschappen van de Border Collie? Laat het met hieronder weten. Alvast bedankt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.