border collie leren loslopenWil jij je border collie leren loslopen? lees dan snel verder. Het los van de lijn lopen moet een Border Collie leren. Er is niets leukers dan een Border Collie die tijdens de wandeling netjes los van de lijn loopt. Hij kan dan lekker spelen met andere honden en het is goed voor de opbouw van zijn spieren.

Daarnaast is het ook goed voor zijn algemene lichamelijke conditie en de mentale behoeften die een Border Collie heeft. Een Border Collie die voorzien wordt in zijn behoefte zal veel makkelijker gehoorzamen, minder probleemgedrag vertonen en een betere band met jou krijgen.

Een nadeel van het loslopen is dat je geen controle meer hebt over je hond. Als jouw Border Collie niet geleerd is hoe hij kan loslopen dan zal hij snel zijn eigen plan gaan trekken.

Het los van de lijn lopen moet een Border Collie leren. Je kunt hier al van jongs af an mee beginnen. Als ze jong zijn leren ze sneller en daarnaast zijn ze nog niet zo vlug.  Hij moet leren je in de gaten te houden en gehoorzamen als hij los loopt want je heb nu eenmaal geen controle meer over je hond..

Een Geschikte Locatie

Het is allereerst belangrijk dat je een geschikte locatie zoekt. Zoek de eerste keer een ruimte uit waar je je hond niet uit het oog kunt verliezen of doe het op je eigen terrein. Gaat dit eenmaal goed dan kan je het rustig opbouwen en naar plaatsen gaan waar hij wat meer prikkels krijgt en het ook moeilijker voor hem wordt.

Naar je toe komen Belonen

Uiteindelijk wil je dat je Border Collie jou in de gaten houdt en bij je in de buurt blijft. Een van de meeste effectieve manieren om dit te bereiken is door hem te belonen als hij uit zichzelf naar je toe komt. De clue is om het naar je toe komen leuker te maken dan hetgeen hij mee bezig was.

Als je Border Collie uit zichzelf naar je toe komt dan beloon je hem en geef je hem wat lekker en een dikke knuffel. Hierdoor zal je hem motiveren om het gewenste gedrag te herhalen omdat er een kans is dat er weer iets te halen is.

Wat Je Nooit Moet Doen

Border Collie houden ervan om lekker te spelen en om achtervolgd te worden. Als jij dus achter je hond aan rent omdat hij niet luistert dan geef je hem dus wat hij leuk vindt, namelijk het achtervolgen. Je moet dit proberen te voorkomen. Trek in plaats daarvan eerst zijn aandacht en loop vervolgen de andere kant op.

Wat je ook kunt doen is als je hond naar je kijkt hem uit te nodigen om met je te spelen. Hierdoor leer je hem dat niet alleen de omgeving maar ook JIJ interessant bent. Het gevolg hiervan is dat hij er makkelijker voor zal kiezen om bij je in de buurt te blijven.

Ieder Border Collie zou regelmatig lekker los moeten kunnen lopen. Zo voorzie je in zijn lichamelijk en metale behoeftes. Het veilig loslopen moet je hem wel leren. Het is niet makkelijk maar als je genoeg geduld hebt zul je een trotse baas zijn als het eenmaal is gelukt.

    2 replies to "Border Collie Leren Loslopen?"

    • dien

      je legt het erg leuk uit, elke bordercollie eigenaar kan hier een boel tips op doen, mooi zo
      <3

    • Jeremy

      Mijn BC eet voordurend terwijl ze los loopt, werkelijk alles wat ze tegen komt. Hondepoep, paardemest, stokken, papiertjes enz. Wat moet ik hierover weten en hoe kan ik dit doen stoppen ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.