Hoe Voorkom Je Dat Je Border Collie Gras EetIn dit artikel ontdek waarom een Border Collie gras eet en hoe jij kunt voorkomen.

Je hebt misschien wel gemerkt dat jouw Border Collie vaak gras eet.

Er zijn eigenlijk een aantal redenen voor dit gedrag.

Een Border Collie kan gras eten om zijn maag te reinigen of omdat hij het gewoon lekker vindt.

In sommige ernstige gevallen kan hij het eten omdat hij niet genoeg voedingsstoffen uit zijn voedsel haalt.

Deze algemene aandoening wordt pica genoemd en komt van de Latijnse naam van de ekster (Pica pica), een vogel die ook bijna alles eet.

Het verwijst naar het feit dat een hond vaak andere dingen eet naast zijn voeding.

Waarom Eet Een Border Collie Gras?

Dus, waarom eet een Border Collie gras? Zoals eerder vermeld, is de meest voorkomende reden omdat hij zich niet goed voelt en gras kan hem helpen met braken en dus zijn spijsverteringsproblemen op te lossen.

Aan de andere kant, zeggen sommigen dat honden niet slim genoeg zijn om te weten dat gras ze kan helpen met het oplossen van hun spijsverteringsproblemen.

Sommige studies tonen aan dat de meeste Border Collies die gras eten perfect gezond zijn. Minder dan 10 % van de onderzochte Border Collies bleek ziek te zijn.

Bovendien leidt het eten van gras niet altijd tot braken. Slechts 25 % van de honden moesten braken na het eten van gras. Zoals je ziet, is deze reden niet vaak de oorzaak.

Andere redenen zijn de noodzaak van andere voedingsstoffen, het uitbraken van wormen en de verbetering van de spijsvertering.

Andere niet-officiële redenen zijn dat de Border Collie houdt van de smaak van het gras of dat hij zich verveeld en behoefte heeft aan een activiteit.

Vaak gras eten moet geen normaal gedrag zijn van je hond. Een hond is nu eenmaal geen herkauwer en gras irriteert de maag en kan zelfs verstopping in de darmen veroorzaken.

Daarom, zijn hier enkele manieren om te voorkomen dat je Border Collie gras eet.

Hoe Voorkom Je Dat Je Border Collie Vaak Gras Eet?

Allereerst is het belangrijk dat je op zoek gaat naar de oorzaak. Als ze gras eten omdat ze zich vervelen dan moet je ervoor zorgen dat hij meer beweging krijgt.

Zorg voor minimaal 2 uur beweging per dag. Neem hem meer mee naar buiten, ga met hem naar het park en laat hem lopen, en doe leuke spelletjes zoals dogfrisbee.

In de winter als ze wat meer binnen zijn, kun je hem rubberen speeltjes geven om hem bezig te houden.

Als het gras eten wordt veroorzaakt door Pica (het ontbreken van een aantal belangrijke voedingsstoffen) dan kun je hem op een gezonder dieet zetten.

Dit zal er niet alleen voor zorgen dat hij geen of minder gras zal eten, maar het zal hem ook gezond houden.

Andere manieren om te voorkomen dat je Border Colle vaak gras eet is door hem het commando “LOS” te leren. Dit commando is van toepassing op bijna alle dingen die hij in zijn mond draagt.

Last, but not least, als het probleem zich blijft voordoen, ga dan met je hond naar een dierenarts. Het kan zijn dat hij wormen of andere bacteriën in zijn maag kan hebben.

Dus, de volgende keer als je ziet dat je Border Collie gras eet, probeer dan te achterhalen wat de reden is voor dit gedrag.

Als je eenmaal de reden weet dan kun je ook zoeken naar een oplossing om het gedrag te stoppen.

Heeft jouw Border Collie ook wel eens gras gegeten? Zo ja, deel dan je ervaringen en tips hieronder, dat is ook weer interessant voor anderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.