border collie fokkersDe meeste Border Collie fokkers hebben een oprechte liefde voor hun dieren.

Ze fokken op een verantwoorde wijze en in het belang van de individuele dieren, evenals het ras als geheel.

Het fokken van een nest kost veel meer geld dan dat de verkoop van de puppy’s oplevert. Ze doen het vrijwel altijd uit liefde.

Helaas is niet iedereen oprecht en eerlijk als het gaat om het fokken van Border Collies.

Aangezien er een markt is voor de verkoop van pups voor veel geld, zijn er mensen die honden fokken met geld als voornaamste doel.

Ze stellen daarbij het welzijn van de dieren ondergeschikt aan de verdiensten. Daarnaast zijn meestal niet aangesloten bij een rasvereniging die zich inzet voor het bestuderen en verbeteren van het ras.

Zonder kennis van het rasstandaard weten ze hoogstwaarschijnlijk niet hoe ze kunnen voorkomen dat er ongelukkige genetische trekjes bij hun pups optreden.

Om de juiste pup te vinden en om ook in de toekomst nog tevreden te zijn met de hond, is het dus belangrijk om onderzoek te doen naar de fokker.

Hoe Vindt Je Een Betrouwbare Border Collie Fokker?

Hier zijn een aantal aanwijzingen die je zullen helpen beslissen of je te maken hebt met een betrouwbare Border Collie fokker.

Als jij een Border Collie wilt kopen bij een fokker, let dan op het volgende.

De fokker stelt je veel vragen – Als de fokker echt van hun puppy’s houdt, dan verkoop hij ze niet zomaar aan iemand.

Ga er dus vanuit dat de fokker je vragen zal stellen over je huis en de verwachtingen die je hebt van een hond.

Wees niet zenuwachtig. Ze willen er alleen maar voor zorgen dat hun puppy’s in goede handen zijn. Je kunt ook altijd vragen aan de fokker stellen.

De fokker is aangesloten bij een Rasvereniging – Op die manier weet je zeker dat de hond op een verstandige manier gefokt is en dat de ouders zijn getest op erfelijke oogafwijkingen en heupdysplasie en niet aan epilepsie lijden.

De fokker fokt alleen Border Collies – als de fokker verschillende hondenrassen fokt let dan goed op. Een goede fokker zal niet meer dan twee verschillende rassen te fokken,

De fokker heeft een wachtlijst – Dit is een goed teken dat je de juiste Border Collie Fokker hebt gevonden. Als de fokker een wachtlijst heeft zegt dat twee dingen – ze fokken hun honden niet te vaak en er is een grote vraag naar de puppy’s die ze hebben.

De fokker laat je de papieren zien van de ouderhonden –  Hij laat je de papieren zien van de ouderhonden en laat je kennismaken met de moederhond, de pups en indien aanwezig de vaderhond.

De fokker werkt met een koopcontract – Hij werkt met een koopcontract waarin niet alleen de rechten en plichten van de koper maar ook die van de verkoper staan vermeld.

Welke Vragen Stel Je Aan Een Border Collie Fokker?

Fokkers die als doel de verbetering van het ras hebben, en zich bekommeren om de puppy’s  zullen er geen probleem mee hebben om je vragen te beantwoorden.

Als potentiële koper zou je de volgende vragen moeten stellen:

Mag je de medische geschiedenis van de pup zien? Puppy’s dienen bij het afhalen meerdere keren ontwormd te zijn en zijn eerste cocktail enting op de leeftijd van zes weken te hebben gehad.

Vraag of je het inentingsboekje meekrijgt. Let ook op aanwezigheid van chip/tatoeage. Pups geboren na 1 april 2013 moeten verplicht gechipt en geregistreerd zijn door de fokker.

Zijn de ouderdieren onderzocht op erfelijke afwijkingen? Zijn de ouders getest op erfelijke oogafwijkingen en heupdysplasie en lijden ze niet aan epilepsie. Vraag of je de certificaten hiervan mag zien?

Is de fokker lid van een rasvereniging? (Vraag naar het bewijs van lidmaatschap.)

Kan de fokker de andere dieren van het nest laten zien en aantonen dat het nest schoon, goed onderhouden en diervriendelijk is?

Mag je de stamboom zien? Deze stambomen voor de pups zijn 10 dagen na de geboorte door de fokker aangevraagd bij de Raad van Beheer.

Dit zijn maar een paar van de vele vragen die je een fokker kunt stellen.

Onthoud dat een goede Border Collie fokker altijd het beste voor heeft met de honden. Hij zal zich bekommeren over de veiligheid en de gezondheid van de puppy’s.

Daarnaast zal hij zijn dierbare puppy’s alleen maar aan serieuze en geschikte mensen verkopen.

In feite zal een verantwoorde fokker bijna altijd een puppy terugnemen als het om de één of andere reden niet goed gaat of als je situatie ineens verandert.

Hoe meer informatie je te weten komt over de fokker en hoe meer informatie de fokker over jouw te weten komt, hoe beter de match zal zijn.

Bespreek je zorgen of problemen met de fokker, en neem de tijd om onderzoek te doen voor je eerste bezoek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.