Border Collie wassenBen je zenuwachtig om je Border Collie voor de eerste keer te wassen?

Wees niet bang! Het hele proces is eigenlijk vrij eenvoudig en het hoeft niet eens zo lang te duren.

Een Border Collie wassen is eigenlijk vrij eenvoudig, zolang je alles maar van tevoren hebt voorbereid.

De eerste keer dat je hem gaat wassen, adviseer ik om een paar extra paar handen in te schakelen om je te helpen.

Het zal een stuk minder stressvol zijn als je iemand je hond stil kan houden terwijl je zorg kan dragen voor andere dingen.

Als je eenmaal wat meer ervaring hebt, zal het geen probleem opleveren om hem in je eentje te wassen.

Je kunt je Border Collie zowel binnen als buiten wassen. Als je naar buiten gaat om hem te wassen is het een goed idee om de hond aangelijnd te houden.

Zodra hij nat wordt zal hij willen rondrennen om zichzelf te drogen.

Als je de hond binnen wilt wassen, let dan op alle hondenharen. Je wilt niet dat je bad verstopt raakt met hondenhaar.

Welke Dingen Heb je Nodig Voor Het Wassen Van Je Border Collie?

Zorg dat je alles klaar hebt liggen voordat je je Border Collie gaat wassen.

Het zal veel moeilijker gaan als je continu moet zoeken naar dingen met een natte angstig puppy op je handen die het bad probeert te ontsnappen .

Hondenshampoo – Gebruik nooit shampoo die bestemd is voor mensen. De chemische samenstelling is te sterk voor honden. In plaats daarvan gebruik je veilige hondenshampoo. Pas er wel voor op dat de hond geen shampoo in oren en ogen krijgt.

Handdoek – Dit is vrij vanzelfsprekend. Het maakt niet uit wat voor soort handdoek je gebruikt, maar een handdoek die het water goed absorbeert is het beste. Jouw hond zal namelijk drijfnat worden van een bad of douche.

Riem (optioneel ) – Als je van plan bent om de pup buiten te wassen dan adviseer ik je om hem aangelijnd te houden. Het zal je helpen om je pup in je buurt te houden. Je wilt niet dat hij nadat je hem hebt gewassen gaat rollen door de aarde.

6 Stappen Om Je ​​Border Collie Te Wassen

Volg deze 6 stappen om je Border Collie op een eenvoudige manier te kunnen wassen:

Stap 1 – Verzamel alle benodigdheden. Verzamel alle spullen die je nodig hebt zet ze ergens in de buurt. Ze moeten binnen je handbereik liggen, zodat je de pup niet alleen in bad of onder de douche hoeft te laten.

Hij kan niet veel kwaads doen, maar je wilt niet dat hij uit het bad springt en je vloer bedekt met een laag shampoo.

Stap 2 – Zorg dat je puppy er klaar voor is. Borstel eerst zijn vacht om hem te ontdoen van losse haren, het zal ook zijn haren strekken waardoor het makkelijker wordt om hem te wassen.

Zet vervolgens je Border Collie in het bad of onder de douche. Zorg er wel voor dat het bad niet te diep is.

De eerste paar keer als je dit doet, dien je er rekening mee te houden dat je pup het water op zijn minst een paar keer zal afschudden, maar uiteindelijk zal hij eraan wennen.

Step 3 – Geniet van je hond. Ik gebruik zelf altijd de douchekop voor deze stap . Als je die niet hebt kun je ook een kruik gebruiken, of als je hem buiten wast een waterslang.

Begin boven en werk vanuit daar naar beneden en zorg ervoor dat zijn vacht volledig nat is. Wees wel voorzichtig en voorkom dat er water in zijn oren komt.

Stap 4 – Shampoo de pup. Nu hij helemaal nat is is het tijd om te beginnen met het wassen van je Border Collie. Begin boven en werk vanuit daar naar beneden.

Gebruik geen scrub als je zijn hoofd en het gezicht wast. In plaats daarvan masseer je de shampoo in de vacht met behulp van je vingers en probeer je te voorkomen dat je er niets in de ogen van de hond komt.

Vervolgens ga je verder met het wassen van zijn nek, rug, kont, borst en vervolgens de buik, en als laatset zijn poten.

Stap 5 – Afspoelen. Gebruik de douchekop of kruik voor het afspoelen van de shampoo. Begin wederom van boven en werk je weg naar beneden.

Wees wel zeer grondig bij het ​​afspoelen  van de shampoo. Je wilt niet dat er shampoo blijft achterblijft op de vacht.

Stap 6 – Drogen. Je bent bijna klaar! Het enige wat je nu nog hoeft te doen is drogen van je hond. De beste manier om dit te doen is door je hond een deel van het water te laten afschudden terwijl hij nog in de badkuip of onder de douche staat.

Sommige honden doen het zelf al als ze voelen dat ze nat zijn, anderen hebben een beetje aanmoediging nodig.

Ik heb gemerkt dat als je zijn oor een beetje kittelt de hond denkt dat het water is en zal proberen om het af te schudden. Zodra hij dat heeft gedaan, pak je een handdoek en droog hem af.

Dat is het! Je hebt je Border Collie gawassen en je hebt nu een schone en lekker ruikende Border.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.