Border collie en kinderenBorder collies en kinderen gaan goed samen. Border collies zijn in mijn ogen nog steeds de meest hartverwarmende metgezellen van kinderen, maar met beleid.

Border collies van alle leeftijden kunnen geweldige speelmaatjes zijn voor kinderen die de behoeften en het karakter van hun hond begrijpen.

Een Hond Is Een Roedeldier

Het allerbelangrijkste is dat je onthoudt dat honden roedeldieren zijn. Ze hebben een duidelijk  gedefinieerde rangorde.

Ze respecteren de medeleden die boven ze staan, maar niet de leden die lager in rang zijn.

In een gedomesticeerde omgeving moet jij altijd de roedelleider zijn. Anders zullen border collies, hoe slim ze dat ze zijn, al snel leren wie ze kunnen manipuleren.

Als hondeneigenaar en roedelleider is het jouw verantwoordelijkheid om je pup te leren welk gedrag acceptabel is en welk niet.

Dit zal heel wat tijd en moeite kosten, maar hierdoor groeit je border collie pup op tot een sociale hond die zich in een beschaafde omgeving weet te handhaven.

Een border collie aanschaffen en dan de kinderen met de hond in de tuin laten zonder toezicht is vragen om problemen.

Dit is het recept voor een doodongelukkig kind en een border collie die in een asiel eindigt.

Over het algemeen doen border collies het prima in een gezin als ze samen met kinderen worden groot gebracht, als de regels worden gevolgd en er toezicht is op de kinderen.

Echter zelfs de meest tolerante zal het wilde gedrag van jonge kinderen die aan hun oren en staart trekken, niet allemaal toestaan.

Dergelijk gedrag maakt een border collie bang en kan hem zelfs verwonden.

Leer Je Kinderen Hoe Ze Moeten Omgaan Met Een Border Collie

Jij bent als eigenaar verantwoordelijk om je kinderen te leren hoe ze veilig met een border collie moeten omgaan.

Leer ze wat een hond wel en niet leuk vindt. Leer ze ook hoe ze met een hond moeten spelen.

Je moet er wel rekening mee houden dat sommige border collies heel fanatiek spelgedrag vertonen en behalve de bal of een ander speeltje wel eens een handje te pakken hebben.

Vanaf de allereerste dag is het belangrijk dat jij je kinderen de basis omgangsnormen leert.

Leer ze dat ze een hond met rust laten als hij aangeeft dat hij niet meer wil spelen. Leer ze dat een hond ongestoord moet kunnen eten, slapen en op een bot moet kunnen kauwen.

Een hond kan nu eenmaal niet zeggen “laat me met rust”. Ze communiceren door te vluchten, grommen of te bijten.

Border Collies Worden Aangetrokken Door Geluid Van Bewegende Voorwerpen

Kinderen die rennen en spelen zijn voor een border collie net zo leuk als schapen in de wei. Het zit in zijn natuur om zijn kudde bij elkaar te houden.

Het gedrag van happen en bijten in de enkels van kinderen is geen agressie, maar instinctief gedrag dat gedurende honderden jaren genetisch geprogrammeerd is.

In de ogen van een hond horen de weglopende kinderen bij zijn kudde en probeert hij ze alleen maar bij elkaar te houden.

Het is belangrijk dat je dit begrijpt en het gedrag herkent, zodat je het in de kiem kunt smoren.

Verder is het ook van belang dat je baby’s en jonge kinderen nooit, maar dan ook nooit alleen laat met een hond.

Hoe betrouwbaar je border collie ook is, geen enkele hond is voorspelbaar bij kinderen. Kruipende baby’s kunnen onverwachte bewegingen maken waar een hond erg van kan schrikken.

Peuters zijn weer erg nieuwsgierig en ze zullen aan zijn staart proberen te trekken of zijn ogen eruit willen halen. Dat doen ze namelijk ook bij hun knuffel.

Samenvattend: Border collies van alle leeftijden kunnen geweldige speelmaatjes zijn voor kinderen die de behoeften en het karakter van hun hond begrijpen.

Het is aan jou om e dat te leren. Op welke leeftijd je ze dit leert hangt volkomen af van het kind. Er zijn dingen die een vierjarige kan begrijpen, maar een driejarige nog niet.

Wat haal jij uit het artikel? Met welke tip ga jij iets doen? Laat het met hieronder weten, dat is ook weer interessant voor anderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.