Border Collie BedeltIn dit artikel ontdek je hoe jij kunt voorkomen dat je Border Collie bedelt aan de tafel.

Als jouw Border Collie bedelt aan de tafel dan komt dat om een hele simpele reden.

En dat is omdat hij of zij doorheeft dat deze techniek werkt.

Dit gedrag is een zeer eenvoudig te stoppen en in dit artikel leg ik je uit hoe je dat kan doen.

Hoe Voorkom Je Dat Je Border Collie Bedelt Aan De Tafel?

Er moeten twee dingen gebeuren:

Ten eerste moet Iedereen in huis zich aan de regels houden. En ten tweede is het belangrijk dat jij en alle andere gezinsleden niet toegeven.

Bedelen is een gedrag dat er vaak ongemerkt insluipt. Het begint vaak als een gezinslid een kop koffie drinkt met daarbij een koekje.

Deze vindt het dan nodig dat zijn hond ook iets krijgt, want het is zo zielig voor hem als hij dan niets krijgt. Als dit een paar keer gebeurd, dan heeft een Border Collie al snel door waar wat valt te halen.

De strijd bestaat grotendeels ook uit het africhten van de “schuldige” persoon.

Je kunt niet boos worden op je Border Collie als hij wordt beloond voor het bedelen. Dit is aangeleerd gedrag en om het te kunnen stoppen moet iedereen stoppen met het geven van eten van de tafel.

Border Collies leren om te bedelen, omdat het ze iets POSITIEFS oplevert.

Leer je Border Collie dat hij, terwijl jij eet, naar zijn mand of een andere goedgekeurde plek gaat. Nadat je klaar bent met eten, kun je hem belonen met een tussendoortje.

Aanvankelijk moet je telkens van tafel opstaan om hem weer naar zijn plek te brengen, totdat hij heeft geleerd dat hij alleen te eten krijgt als hij je in alle rust laat eten.

Als het bedelgedrag eenmaal is ingeburgerd en jij besluit dat het roer maar eens omgegooid moet worden, is het lastig om dat bij de hond af te leren. 

Belangrijk bij het afleren van het bedelgedrag is dat je dit volhoud en consequent bent in je gedrag, uiteindelijk werpt dat zijn vruchten af.

Doe dit vanaf de allereerste dag, zelfs als je Border Collie er aandoenlijk uitziet als hij rustig naast de eettafel zit.

Heb jij nog goede tips om te voorkomen dat een Border Collie bedelt? zo ja, deel deze dan met ons. Jouw reactie is belangrijk om elkaar te kunnen inspireren en motiveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.