Border Collie socialiserenHet socialiseren van een border collies is proces dat heel belangrijk is.

Het is ook een proces dat veel tijd kost, maar het is die investering echter wel dubbel en dwars waard.

Het socialiseren is een proces waarbij je je border collie leert kennismaken met andere mensen, dieren en verschillende situaties.

Het socialiseren van je pup is belangrijk omdat de ervaringen die hij tijdens deze socialisatie periode opdoet, bepalend zijn voor zijn gedrag op latere leeftijd.

De genen bepalen voor een groot deel het temperament van een volwassen border collie, maar ook door hoe goed een fokker en zijn eigenaar hem hebben gesocialiseerd.

Border Collies moeten, net als alle honden, goed gesocialiseerd worden. Omdat het gevoelige honden zijn, bestaat de kans dat ze angstig gedrag gaan vertonen als ze niet op jonge leeftijd aan allerlei nieuwe dingen worden blootgesteld.

Socialisatie Tijdens De Eerste 8 Weken

Dit is de meest invloedrijke periode in het leven van een pup. Tijdens deze periode wordt veel van het toekomstige gedrag van je pup gevormd.

De pup moet tijdens de eerste 8 weken bij zijn moeder en nestgenoten zijn. Tijdens deze periode leert je puppy veel over discipline, communiceren en om interacties aan te gaan  met zijn nestgenoten.

Puppy’s die gescheiden werden van hun moeder en nestgenoten gedurende de eerste 8 weken kunnen op latere leeftijd problemen krijgen in de omgang met andere honden.

Een goede fokker zal er dan ook voor zorgen dat de puppy’s tijdens deze belangrijke eerste 8 weken van hun leven veel liefde krijgen.

Bij een normale manier van grootbrengen worden veel puppy’s van rond de vijf weken bang voor mensen.

Meestal verdwijnt deze angst bijna helemaal wanneer zij dagelijks met mensen in aanraking komen.

Het is daarom belangrijk dat deze periode de fokker de puppy’s ook voorzichtig in contact brengt met enkele andere mensen, honden en dieren.

Omdat je weinig invloed heb op de socialisatie tijdens deze periode is het belangrijk om je pup te kopen bij een verantwoorde fokker die deze socialisatieperiode zeer series neemt.

Socialisatie Na De Eerste 8 Weken

Jij bent als nieuwe eigenaar verantwoordelijk voor je pup. Het is belangrijk dat jij het werk van de fokker doorzet en blijft investeren in de socialisatie van je border collie.

Hoe meer je een border collie in contact brengt met andere mensen en dieren, hoe vriendelijker en aangenamer hij zal worden.

De sleutel to succes begint in mijn ogen als je de wereld door zijn ogen probeert te zien.

Probeer je maar eens voor te stellen hoe jij het zou vinden als je nog zo klein bent en nog maar zo weinig weet.

Ga daarom geleidelijk te werk en overdonder je pup vooral niet met teveel indrukken.

Na de eerste twaalf weken gaat de pup zijn tweede socialisatie periode in. We noemen deze periode ook wel de angstperiode. Tijdens deze periode kan je terughoudend zijn en zelfs vluchtgedrag gaan vertonen.

Belangrijk is dat je je pup leert dat alles waaraan hij is blootgesteld niet gevaarlijk of eng is.

Laat hem ook kennis maken met andere honden en dieren zodat hij speels en vriendelijk blijft als hij andere honden en dieren ontmoet.

Maak hen nooit bang door hem in situaties te brengen die hem kunnen intimideren. Hij moet zich altijd veilig voelen. Elke ervaring die hij heeft moeten uiteindelijk een positieve ervaring zijn.

Wil je reageren op dit bericht of heb je vragen over het socialiseren van border collies? Geef hieronder je reactie!

Wil Jij Nog Meer Tips En Technieken Ontdekken Over De Training, Opvoeding En Verzorging?

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer tips en technieken ontdekken over het trainen, opvoeden en verzorgen van Border Collies?

Meld je dan aan voor mijn Border Collie nieuwsbrief door op de onderstaande link te klikken. Je ontvang direct een GRATIS boek om probleemgedrag van je Border Collie op te lossen.

Border Collie nieuwsbrief <== Klik Hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.