hoe vind je een goede border collie fokkerNeem bij het kiezen van een border collie pup geen overhaaste beslissingen.

Baseer je keuze niet op oppervlakkige factoren zoals een hoe dichtbij de fokker woont en welke kleur honden hij fokt.

Laat je niet leiden door een gelikte website of het feit dat de fokker op een lijst met aanbevolen fokkers staat.

Bezoek meerdere fokkers en observeer. Je intuïtie is meestal je beste raadgever. Een fokker die je aan de telefoon onmiddellijk vertelt hoeveel pups hij heeft en hoeveel ze kosten, is duidelijk in de eerste plaats gemotiveerd door het geld.

Een goede fokker zal je eerst aan een kruisverhoor onderwerpen om erachter te komen of je werkelijk geschikt bent als eigenaar van een van zijn border collie pups. Wees niet beledigd, maar zie het als een goed teken.

Liefde Voor De Border Collie

Wat je bij een goede border collie fokker kunt merken, is de liefde voor zijn/haar dieren. De fokker raakt niet uitgepraat over de pups en over hun persoonlijkheden en afstamming. De pups en hun moeder moeten er ontspannen en gelukkig uitzien als de fokker erbij is.

De fokker speelt met ze en moedigt je aan dit ook te doen. Zo leert de fokker de pups een band op te bouwen met mensen. Daarom is het zo belangrijk dat de pups de eerste weken van hun leven samen met hun moeder doorbrengen in het huis van de fokker en niet in een schuur of bijgebouw.

De vader van de pups is overigens lang niet altijd aanwezig. Hij is vaak eigendom van iemand anders en alleen geleend om te dekken. De pups moeten gewend raken aan de normale huiselijke geluiden, zoals de stofzuiger en de tv, en aan het komen en gaan van bezoek.

Juist voor een border collie is dit belangrijk, want dit ras is zeer gevoelig voor visuele en geluidsprikkels. Border collies die als pup aan hun lot zijn overgelaten en dus slecht zijn gesocialiseerd, zullen veel moeilijker te trainen zijn en zullen vaker aanpassingsproblemen en gedragsproblemen krijgen.

Het Huis Van De Fokker

Het huis van de fokker hoeft niet brandschoon te zijn. Dat kan ook niet met zoveel honden in huis. Belangrijk is dat de plaats waar de moeder met haar pups verblijven goed schoon wordt gehouden, dus vieze kleden, drink- en voerbakken en pups die onder de etensresten en ontlasting zitten zijn uit den boze.

Als de fokker zich zelfs niet druk lijkt te maken om de hygiëne als er bezoekers komen, dan kun je je afvragen hoe hij omgaat met andere aspecten van het fokken, zoals gezondheidsonderzoeken en ontwormen.

Wil Jij Nog Meer Tips En Technieken Ontdekken Over De Training, Opvoeding En Verzorging?

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer tips en technieken ontdekken over het trainen, opvoeden en verzorgen van Border Collies?

Meld je dan aan voor mijn Border Collie nieuwsbrief door op de onderstaande link te klikken. Je ontvang direct een GRATIS boek om probleemgedrag van je Border Collie op te lossen.

Border Collie nieuwsbrief <== Klik Hier!

    1 Response to "Hoe Vind Je Een Goede Border Collie Fokker?"

    • […] border collie temperament. Veel energie, superintelligent, gevoelig, snel, vriendelijk en eerlijk. Border collie fokkers met de meeste kennis en ervaring weten precies de persoonlijkheid en het temperament van bepaalde […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.