De Gezondheid Van Je Border Collie

Het hebben van een Border Collie is een zeer leuke en actieve bezigheid. Wil je hem vrolijk en actief houden is het belangrijk dat je zijn gezondheid goed in de gaten houdt. Wie een Border Collie wil beschrijven heeft niet veel nodig dan aangeven dat hij houdt van werken en nog eens werken.

Actief bezig zijn

Voor zijn gezondheid is het belangrijk dat je Border Collie genoeg beweging krijgt. Daarbij wordt niet bedoeld een paar blokjes om lopen, maar hij moet minstens 1 tot 2 uren rennen en ravotten om zo zijn energie kwijt te raken. Kan hij dat niet doen dan kan hij gedragsproblemen vertonen.

Bezigheden

Het hebben van voldoende spelletjes in huis en het geven van voldoende opdrachten zorgen ervoor dat hij niet uit zichzelf naar activiteiten gaat zoeken om zich bezig te houden. Om maar niet te denken aan de ravage die hij kan aanrichten. Hij moet namelijk zijn energie op een of andere manier kwijt kunnen raken. Daarom is het beter als jij met eigen spelletjes en opdrachten komt. En een stuiterbal heen en weer gooien voor een paar honderd keer zal niet helpen. Hij raakt er snel van verveeld terwijl hij heel veel ander trucjes kan leren. Denk hierbij aan flyball, speuren, gehoorzaamheidscursus en behendigheidstraining. Zo lang deze activiteiten afwisselend gebeuren dan zit je goed met je Border Collie.

Wil je je Border Collie inzetten voor schapen drijven dan zal je hem hiervoor naar een professionele cursus moet sturen en niet proberen het zelf te doen. Het gaat namelijk om levende dieren en als het niet goed wordt aangeleerd kan een ongelukje snel gebeuren. Vooral als er niet genoeg controle wordt uitgeoefend.

Heupdysplasie

De Border Collie is erg gevoelig voor heupdysplasie. Daarom zal je de bewegingsactiviteiten van je hond goed moeten opbouwen. Het is dus aan te raden om in het eerste jaar van je hond niet met activiteiten te beginnen waar hij veel moet draaien of plotseling zal moeten stoppen. Ook moet je goed opletten wanner hij bezig is met traplopen en vooral voorzichtig zijn met wild spelen. Dat kan gevaarlijk worden en een ongelukje is snel gebeurd.

Fietsen

Gaan fietsen met je Border Collie is zeer geschikt om te werken aan de opbouw van de spieren. Je zal het wel wat rustig aan moeten doen wanneer het warm weer is. Is de temperatuur boven de 20 graden Celsius zal je moeten oppassen voor oververhitting bij je Border Collie.

Voedsel

Bij elke levensfase van je Border Collie zal je hem ander soort voeding moeten geven. Voor puppy’s is het belangrijk dat hij voeding krijgt dat rijk is aan eiwitten omdat het voldoende energie geeft en ook goed aansluit op hun dagelijkse beweging. Wanneer ze als pup hun eind gewicht naderen kunnen ze last krijgen van gewichtsproblemen. Is je Border Collie al volwassen dan is voeding met meer koolhydraten beter voor het leveren van energie. Is je hond al een bepaalde leeftijd gepasseerd, laat zeggen als hij al ongeveer acht jaar oud is dan kan je hem het liefst voeding geven met minder zout, fosfor en calorieën. Je kan hem wel meer vezels geven om te eten.

Dit zijn enkele zaken over de gezondheid van je Border Collie. Voor je een Border Collie wil aanschaffen weet je nu waar je rekening mee zou moeten houden. Besteed je genoeg aandacht aan deze punten zullen jij en je Border Collie nog heel lang en gelukkig zijn.

Wil je nog meer informatie over de Border Collie?

Wil je nog meer informatie, tips en technieken ontdekken over het trainen en opvoeden van een Border Collie? kijk dan of het Border Collie Handboek iets voor jou is.

Lees Hier Meer Over Het Border Collie Handboek <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!

Probeer het boek 60 dagen uit…bevalt het je niet…dan krijg je je geld direct terug. Honderden Border Collie baasjes zijn je al voorgegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.