Persoonlijkheid Van De Border Collie

Van de Border Collie is bekend dat hij heel erg actief is. Het zijn werkhonden die het best thuishoren op het platteland. Krijgen ze niet genoeg beweging en kunnen ze niet genieten van gezelschap kunnen ze destructief gedrag vertonen en worden ze heel erg ongelukkig. De Border Collie is heel erg intelligent. Ze leren snel en reageren heel goed op positieve aanprijzing. Omdat ze een herdersinstinct hebben zijn ze heel erg beschermend naar hun familie toe en naar hun omgeving. Border Collies kunnen goed functioneren als waakhonden. Ze zullen altijd goed uitkijken naar hun familie en de kinderen.

De Border Collie kan het heel goed vinden met kinderen en met de andere huisdieren als die er eventueel zijn vooral als ze samen zijn opgegroeid. Daarentegen zijn ze wat alerter als het aankomt op vreemden. Ze sluipen soms op vreemden af en kunnen bijten naar de hielen van de persoon, precies zoals ze zouden doen bij schapen tijdens het schapenhoeden.

Intelligentie en opleiding

De Border Collie is vrij intelligent, bewust van zijn omgeving en kan heel goed opgeleid worden. Het zijn honden die heel hard werken en houden ervan wanneer ze worden geprezen op zijn goede daden. Ze schieten uit wanneer ze meedoen aan wedstrijden in verschillende takken van sport. Het zijn uitblinkers in wedstrijden in gehoorzaamheid, frisbee, herdershondenproeven en behendigheidsvaardigheden. Deze wedstrijden passen goed bij de persoonlijkheid van de Border Collie en winnen ook vaak de eerste prijs. Ben jij iemand die het echt ver wilt schoppen met de hondensport dan is het aanschaffen en trainen van een Border Collie een heel goede keus. Ook de boer houdt van de Border Collie omdat hij in eerste instantie gefokt werd om te werken als een hulp voor de boer.

Energiek

Border Collies hebben heel veel energie en hebben veel uithoudingsvermogen. Zolang ze genoeg beweging krijgen en genoeg activiteiten te doen hebben kunnen ze het heel goed vinden met andere honden en met kinderen. Maar let erop dat ze best wel agressief kunnen zijn naar ander honden toe vooral honden van hetzelfde geslacht. Dat kan gebeuren wanneer jij als eigenaar niet voor de volle 100% leiderschap laat zien.

Voorzichtigheid

Let er wel op dat je je Border Collie niet kan vertrouwen met kleine huisdieren die geen honden zijn. Maar er zijn best wel andere Border Collies die het heel goed kunnen vinden met je huiskat. De Border Collie is best wel gevoelig en als pup zal hij een goed socialisatieproces moeten ondergaan. Wil je ze echt gelukkig zien dan is consequent leiderschap belangrijk. Ook hebben ze elke dag intensieve lichaamsbeweging nodig om gefocust te blijven.

Pubertijd

In de pubertijd zal de Border Collie proberen om je leiderschap te testen. Jij moet als eigenaar laten zien dat jij de baas bent, je bent zelfverzekerd, je staat stevig in je schoenen en je bent een consistente leider. Ben je dat niet dan zal hij die taak van je proberen over te nemen en wil hij proberen de leider te zijn. Als je dit toestaat en hij is niet goed gesocialiseerd en hij krijgt niet de juiste lichamelijke beweging kan het niet zo mooi uitpakken. En dat is niet prettig voor een gezin met kleine kinderen. De Border Collie wil er alles aan doen om je tevreden te stellen. Als je geen tijd hebt om genoeg aandacht aan hem te besteden dan is de Border Collie geen goede hond voor jou. Deze honden zijn niet geschikt om de hele dag thuis te liggen en niets te doen.

Nu heb je een idee hoe de persoonlijkheid van de Border Collie in elkaar zit. Dus als je een Boder Collie wilt aanschaffen dan weet je wat je kan verwachten.

Wil je nog meer informatie over de Border Collie?

Wil je nog meer informatie, tips en technieken ontdekken over het trainen en opvoeden van een Border Collie? kijk dan of het Border Collie Handboek iets voor jou is.

Lees Hier Meer Over Het Border Collie Handboek <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!

Probeer het handboek 60 dagen uit…bevalt het je niet…dan krijg je je geld direct terug. Honderden Border Collie baasjes zijn je al voorgegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.