Heupdysplasie is een erfelijke afwijkingen bij honden. Er is helaas niets dat de wat de ontwikkeling ervan jan voorkomen.

Er zijn echter wel verschillende dingen die jij kunt doen om heupdysplasie bij border collies te vertragen en het je border collie gemakkelijk te maken.

3 Tips Voor Het Omgaan Met Heupdysplasie

Tip 1) Gewichtscontrole. Zorg ervoor dat je border collie geen overgewicht heeft.Extra gewicht zet nog meer druk op de reeds aangedane gewrichten en een te zware border collie is vatbaarder voor blessures. Bij pups is dit heel erg belangrijk omdat de spieren dan nog gevormd moeten worden. Vraag zo nodig hul aan de dierenarts over het soort voer en de juiste hoeveelheid.

Tip 2) Regelmatig laten bewegen. Laat je border collie regelmatig bewegen, maar niet overmatig. Kies bewegingen waarbij de gewrichten zo min mogelijk worden belast en de spieren worden getraind, zoals lekker wandelen op niet te zwaar terrein of zwemmen.

Rennen en spelen op een gladde vloer moet je voorkomen, aangezien dat slecht is voor de gewrichten. Doe vooral ook geen spelletjes waarbij je hond moet springen. Dat is te zwaar voor de gewrichten en kan de problemen alleen maar verergeren.

Tips 3) Masseer je Border Collie. Honden houden net als mensen van een goede massage om de spieren te ontspannen en een goede beweging van de gewrichten te bevorderen. Bezoek regelmatig een hondenfysiotherapeut of vraag een expert om je voor te doen hoe jij je hond kunt masseren.

Denk bij border collies met pijn of stijfheid aan het kopen of maken van een helling, zodat je hond geen trappen hoeft te lopen of in de auto hoeft te springen. Soms kan iets simpels als een trap of een opstapje je hond er al van weerhouden om naar buiten te gaan.

Heb je ook ervaring met heupdysplasie bij je border collie of heb je een vraag hierover? Laat hieronder je reactie achter!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.