het kiezen van een border collie pupDe Border collie komt oorspronkelijk uit Northumberland, het grensgebied (“border”) tussen Engeland en Schotland.

Een het eind van de negentiende eeuw werden er schaapherdershonden geboren die het toonbeeld waren voor het uiterlijk van de bordercollie.

Border Collies zijn meestal zwart en wit, ze zijn zeer intelligent en zitten vol energie. Vanwege hun hoge mate van activiteit, zijn ze lang niet voor iedereen geschikt.

In dit artikel ontdek je enkele tips voor het kiezen van een Border Collie pup.

Het Kiezen Van Een Border Collie Pup

1) Overweeg een border collie als je op zoek bent naar een actieve hond, en je weet dat je de tijd hebt om met hem te kunnen oefenen en te trainen. Border collies zijn uitstekende metgezellen voor hardlopers en wandelaars, aangezien ze onvermoeibaar zijn.

2) Let op de kenmerken van een border collie. Een goed gefokte border collie heeft ovale donker bruine ogen, een licht opgeheven staart, oren die enigszins gespitst zijn, een vacht die niet wit als hoofdkleur heeft. De tanden moeten sterk zijn en regelmatig geplaatst en moeten recht in de kaken staan en goed scharen.

3) Als je kinderen heb en je overweegt een Border Collie in huis te nemen, houdt dan rekening met het volgende. Een Border Collie is een roedeldier die denkt in rangorde. Aan ranghogere dient hij te gehoorzame en ranglagere niet. De hond kan zich niet in de mens verplaatsen, maar de mens wel in een ander wezen. Echter kinderen kunnen dit nog niet.

Een Collie zal een kind, jonger dan 7 jaar altijd als ranglagere beschouwen en accepteert ook geen commando’s gegeven door een kind dat jonger is dan 7 jaar. Kinderen tot 7 jaar kunnen het beste zo min mogelijk met een hond doen, tenzij onder toezicht en begeleiding van hun ouders of van de baas van de hond.

Border collies zijn in het algemeen zeer kind vriendelijk, maar het is zaak om de boven gestelde adviezen in acht te nemen.

4) Begin op jonge leeftijd al met gehoorzaamheidstraining. Vanwege hun hoge mate van intelligentie, kunnen deze honden gedragsproblemen ontwikkelen als ze zich vervelen of ongetraind zijn.

5) Houd in gedachten dat border collies geen waakhonden zijn. Het zijn herders. Ze zijn wel beschermend en zullen meestal blaffen als ze geluiden horen.

6) Denk na over de aanschaf van een border collie uit een asiel pas nadat je de hond grondig gecontroleerd hebt op gedragsproblemen.

7) Een Border Collie weegt tussen de 14 tot 25 kg. Het duurt twee tot drie jaar voordat ze volwassen zijn. Hun levensverwachting is 12 tot 13 ​​jaar.

8) Begrijp wat de gemeenschappelijk gezondheidsproblemen zijn voor je een Border Collie loopt. Ze zijn gevoelig voor heupdysplasie waarbij de heupkop niet goed in de kom past, Cataract (oogziekten) en OCD (osteochondritis dissecans), een afwijking waarbij stukjes kraakbeen losraken in de gewrichten.

Wil Jij Nog Meer Tips En Technieken Ontdekken Over De Training, Opvoeding En Verzorging?

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer tips en technieken ontdekken over het trainen, opvoeden en verzorgen van Border Collies?

Meld je dan aan voor mijn GRATIS Border Collie nieuwsbrief door op de onderstaande link te klikken.

Je ontvang direct een GRATIS boek om probleemgedrag van je Border Collie op te lossen.

Border Collie nieuwsbrief <== Klik Hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.