border collie kopenIn dit artikel ga ik het hebben over het kopen van een border collie en 3 zaken die je in elk geval goed in het oog moet houden.

Je staat op het punt een energieke hond te kopen en bent van plan van alles met hem te ondernemen om die energie in goede banen te leiden en hem ook de mentale uitdaging te geven die hij nodig heeft.

Je hebt al enige ervaring met honden en hebt er alle vertrouwen in dat je ook een bordercollie de juiste opvoeding en training kunt geven. Ik kan je keuze alleen maar toejuichen, want het is een geweldige hond!

Er zijn echter een aantal zaken waar je goed over moet nadenken voor je een border collie gaat kopen:

De Border Collie En Kinderen

Als je van plan bent om te zijner tijd een gezin te stichten, moet je je serieus afvragen of het verstandig is om nu een border collie in huis te nemen. De verzorging van baby’s en peuters kost veel tijd, waardoor de hond meestal op het tweede plan komt, terwijl hij ook aandacht en zorg nodig heeft.

En dat geldt al helemaal voor een border collie. Border collies passen beter bij een gezin met oudere kinderen. Een border collie heeft het jagen op schapen in de genen zitten en ziet vaak een rennend kind aan voor een schaap. Het happen naar de enkels moet dan niet worden beschouwd als agressief gedrag.

De bordercollie wil het kind niet bewust pijn doen. Zijn instinct zorgt ervoor dat hij zo reageert. Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat het zeer onverstandig is om kleine kinderen alleen te laten met welke hond dan ook.

De Prijs Voor Een Border Collie

Behalve de aanschafkosten voor de bordercollie zelf (rond € 900) zijn er kosten die voor elke hond regelmatig terugkomen. Probeer eens een begroting te maken van de kosten die je gemiddeld per maand kwijt zult zijn aan je border collie.

Een bordercollie is een middelgrote hond en heeft dus een gemiddelde hoeveelheid voeding nodig per dag. Echter, met de kosten voor voeding ben je er nog niet. Wat te denken van de kosten van vaccinaties en bezoekjes aan de dierenarts?

Kijk eens op de website van een dierenartsenpraktijk om idee te krijgen van de kosten voor verschillende behandelingen. Je kunt voor medische kosten weliswaar een hondenverzekering afsluiten, maar een dergelijke verzekering is ook niet goedkoop en dekt vaak niet de kosten voor preventieve zorg, zoals vaccinaties en ontworming.

Een periodieke antivlooienbehandeling is onontbeerlijk, dus daar zul je ook voor in de buidel moeten tasten. En wat te denken van de kosten voor opvang in een dierenpension tijdens je vakantie, als je familie en vrienden niet bereid zijn op je border collie te passen?

Andere huisdieren

Een goed gesocialiseerde border collie gaat over het algemeen prima om met andere huisdieren. Vanwege zijn neiging tot dominantie kan hij beter overweg met wat grotere honden. Voor kleintjes zal hij minder respect tonen.

Het is altijd beter om twee (of meer) honden in huis goed in de gaten te houden totdat de rangorde tussen hen is bepaald. Dat geldt zeker ook voor een bordercollie en een kat. In het begin zal je border collie waarschijnlijk de kat proberen te drijven, waardoor vervelende situaties kunnen ontstaan.

Heb je vragen of aanvullende tips over het kopen van een Border Collie? laat dan hieronder je reactie achter.

Wil Jij Nog Meer Tips En Technieken Ontdekken Over De Training, Opvoeding En Verzorging?

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer tips en technieken ontdekken over het kopen, trainen, opvoeden en verzorgen van Border Collies?

Meld je dan aan voor mijn Border Collie nieuwsbrief door op de onderstaande link te klikken. Je ontvang direct een GRATIS boek om probleemgedrag van je Border Collie op te lossen.

Border Collie nieuwsbrief <== Klik Hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.