Het is ongelofelijk hoeveel reacties ik de laatste tijd heb ontvangen van de lezers van mijn Border Collie nieuwsbrieven.

Zelfs zoveel dat ik ze niet eens meer allemaal persoonlijk kan beantwoorden. Hoe graag ik dat ook zou willen maar dat zou betekenen dat ik elke avond alleen maar bezig ben om mails te beantwoorden.

Vandaar dat ik met enige regelmaat deze vragen behandel op mijn website, zodat iedereen er zijn voordeel uit kan halen.

Lezersvraag:

“Beste Henk, mijn border collie plast/poept ineens binnenshuis. Wat kan ik hier tegen doen?
Met vriendelijke groet, Suzanne de Jager

Antwoord:

Beste Suzanne, bedankt voor je vraag. Er kunnen diverse oorzaken zijn waarom je border collie ineens binnenshuis plast/poept.

Medische problemen zoals blaasontsteking, diabetes, onvoldoende mogelijkheden om naar buiten te gaan, stress, niet zindelijk gemaakt.

Zoals ik lees ga ik ervan uit dat je border collie wel zindelijk is gemaakt. Als een zindelijke hond zijn behoefte opeens binnen doet, is de oorzaak meestal stress. Dit wordt vaak veroorzaakt door scheidingsangst of veranderingen binnen het gezin.

Controleer eerst of er een medische reden is voor de het plassen en poepen is. Vervolgens dient je border collie voldoende gelegenheid te krijgen om zijn behoefte te doen.

Is dit beide in orde, neem dan twee weken de tijd voor een intens zindelijkheidsprogramma, waarbij je hem goed i de gaten blijft houden.

Klik op de onderstaande link om te ontdekken hoe je je border collie zindelijk maakt:
Border collie zindelijk maken

Moet je even weg, sluit hem dan op in een aangename omgeving, zoals een bench of hoek van de keuken. Laat hem overdag elke uur uit en laat hem daarbij lekker rondscharrelen.

Oefen vooral geen druk uit maar beloon juist als hij gewenst gedrag heeft vertoond.

De momenten waarop de kans op een plas het hoogst is, is vlak ma het wakker worden, na het eten, na het spelen en uiteraard na het vertonen van signalen, zoals rondjes lopen, snuffelen, janken.

Als hij toch een ongelukje heeft, berisp of straf hem dan niet. Op doe manier wordt hij bang om zijn behoefte te doen waar jij bij bent.

Bovendien kan hij dan zijn behoefte gaan doen op geheime plekken, zoals achter de bank. Beter is het om hem te negeren en de boel vervolgens rustig schoon te maken.

Wil Jij Nog Meer Tips En Technieken Ontdekken Over De Training, Opvoeding En Verzorging?

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer tips en technieken ontdekken over het trainen, opvoeden en verzorgen van Border Collies?

Meld je dan aan voor mijn Border Collie nieuwsbrief door op de onderstaande link te klikken. Je ontvang direct een GRATIS boek om probleemgedrag van je Border Collie op te lossen.

Border Collie nieuwsbrief <== Klik Hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.