Border Collies zijn van nature erg slim en actief zijn. Soms is het zelfs confronterend om te beseffen hoe slim ze echt zijn. Vooral de puppy’s zijn fascinerend om te observeren want je ziet echt hoe ze aan het nadenken zijn.

De Border Collie wordt qua grootte beschouwd als een medium size hond en kan volgroeid tot 20kg wegen. In het algemeen vallen honden in verschillende categorieën (groot, medium, klein en mini) met betrekking tot grootte en gewicht.

Border Collies zijn uitstekende familiehonden en gemakkelijk te trainen. Wee je wel bewust van dat het zeer actieve honden zijn die dagelijks minimaal 2 uur moeten bewegen. Doe je dit niet kunnen ze zich snel gaan vervelen met alle gevolgen van dien.

Alhoewel Border Collies doorgaans raszuivere honden zijn, zal je soms wel een mix vinden met een meerderheid aan Border Collie DNA. Deze honden zijn doorgaans ook heel intelligent.

Border Collie Pup Kopen

Wanneer je een border collie pup wilt kopen, adviseer ik je om bij officiële border collie fokkers te gaan kijken. Aangezien er dubieuze personen zijn die snel geld willen verdienen met het fokken (broodfokkers) raad ik je af om online een puppy te kopen. Indien je voorzichtig bent en tijd aan je zoektocht spendeert, zal je zeker officiële fokkers vinden die oprecht begaan zijn met hun honden.

5 Tips Het Kiezen Van Een Border Collie Pup

1) Overweeg een border collie pup te kopen alleen maar als je op zoek bent naar een actieve hond, en weet dat je de tijd hebt om met hem te kunnen oefenen en te trainen.

2) Let op de kenmerken van een border collie. Een goed gefokte border collie heeft ovale donker bruine ogen, een licht opgeheven staart, oren die enigszins gespitst zijn, een vacht die niet wit als hoofdkleur heeft. De tanden moeten sterk zijn en regelmatig geplaatst en moeten recht in de kaken staan en goed scharen.

3) Begin op jonge leeftijd al met gehoorzaamheidstraining. Vanwege hun hoge mate van intelligentie, kunnen Border Collies gedragsproblemen ontwikkelen als ze zich vervelen of ongetraind zijn.

4) Houd in gedachten dat border collies geen waakhonden zijn. Het zijn herders. Ze zijn wel beschermend en zullen meestal blaffen als ze geluiden horen.

5) Begrijp wat de gemeenschappelijk gezondheidsproblemen bij een Border Collie loopt. Deze honden zijn erg gevoelig voor heupdysplasie, oogproblemen Cataract (grauwe staar), Collie Eye Anomaly (CEA) (oogziekten) en OCD (osteochondritis dissecans).

Wil Jij Nog Meer Tips En Technieken Ontdekken Over De Training, Opvoeding En Verzorging?

Vond je dit artikel nuttig en wil je informatie over het kopen van een Border Collie pup? Meld je dan aan voor mijn GRATIS Border Collie nieuwsbrief door op de onderstaande link te klikken. Je ontvang direct een GRATIS boek om probleemgedrag van je Border Collie op te lossen.

Border Collie nieuwsbrief <== Klik Hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.