De Aanschaf Van Een Border Collie En Wat U Moet Weten

Het is altijd leuk als je besluit een Border Collie aan te schaffen. Het is zal zeker een aanwinst zijn voor het gezin en een leuke bezigheid voor de kinderen. Maar dan nog moet je op de hoogte zijn van enkele zaken voor je besluit een Border Collie aan te schaffen.

Bewegen

De Border Collie staat bekend als een van de slimste honden die je maar kan tegen komen. En behalve slim is hij ook een van de meest energieke hondenrassen. Als het ware kan je ervan uitgaan dat ze echt onvermoeibaar zijn. Natuurlijk hoef je er niet van uit te gaan dat je de Border Collie 4 uren lang moeten laten rennen en laten ravotten. Maar net als elke andere hond heeft de Border Collie wel genoeg beweging nodig om zijn energie kwijt te raken en om fit te blijven. Omdat men ervan uitgaat dat de Border Collie onvermoeibaar is, ontstaat er al gauw het misverstand om de Border Collie heel veel te laten doen. Al heel vroeg begint men met lange wandelingen wat eigenlijk niet goed is voor een jonge hond omdat hij last kan krijgen van groeipijnen. Vooral in het eerste jaar zou je je Border Collie moeten beschermen tegen zichzelf. Je zal bepaalde tijden moeten inbouwen waarop je hem verplicht om te gaan slapen omdat ze dit niet zelf zullen doen. Als het van je Border Collie afhangt gaat hij maar door met spelen, rennen en ravotten en dan moet jij als eigenaar dan wel ingrijpen. 

Mentale uitdagingen

Voor je Border Collie is het belangrijk dat je hem voorziet van genoeg mentale uitdagingen. Oorspronkelijk is de Border Collie een werkhond en kan hij er niets aan doen. En daar zou je als eigenaar iets aan moeten doen. Krijgt je Border Collie niet genoeg geestelijke of mentale uitdagingen, kan hij soms wat onaangenaam gedrag vertonen. Hij begint dan met het drijven van alles dat maar langskomt zoals kinderen, fietsers, auto’s en dergelijke. Ook begint hij lichtjes te happen naar je lange broekspijpen, de kinderen en bewegende voorwerpen. Ook vertoont hij hyperactief gedrag, verliest hij zijn focus en luistert niet meer naar zijn baas en gaat hij in huis ook aan het slopen van spullen die van jou zijn.

Dit gedrag willen we absoluut niet hebben bij onze Border Collie. Heeft hij deze gedragingen zich eigen gemaakt zal het ook moeilijk zijn om deze weer af te leren. Zorg er dan op tijd voor dat je begint met zijn trainingen en dat je hem voldoende voorziet van mentale of geestelijke uitdagingen.

Goede basis

Het is daarom voor je Border Collie en voor elke andere hond heel belangrijk dat je een goede basis legt. Het wordt aangeraden om je puppy of jonge hond een cursus laten volgen omdat dit een positieve bijdrage kan leveren aan zijn socialisatieproces. Als je wilt voorkomen dat hij zich tijdens de opvoeding niet gaat vervelen kan je ook samen met je Border Collie een sport gaan doen. Denk daarbij aan Frisbee spelen, Fly ball, Behendigheid, Schapen drijven of Doggy dansen. Ook kan je je eigen creativiteit gebruiken en zelf een bezigheid of spelletje ontwikkelen welke je regelmatig met je Border Collie doet.

Nu heb je een idee wat je kan verwachten wanneer je van plan bent een Border Collie aan te schaffen. Je kan dus rekenen op een heel actief en druk leven met je hond. Ben je niet zo een sportief persoon of iemand die regelmatig naar buiten gaat, dan is de Border Collie de verkeerde hond voor jou. Hou daar dus ook rekening mee.

Wil je nog meer informatie over de Border Collie?

Wil je nog meer informatie, tips en technieken ontdekken over het trainen en opvoeden van een Border Collie? kijk dan of het Border Collie Handboek iets voor jou is.

Lees Hier Meer Over Het Border Collie Handboek <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!

Probeer het boek 60 dagen uit…bevalt het je niet…dan krijg je je geld direct terug. Honderden Border Collie baasjes zijn je al voorgegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.