Verzorging Van De Border Collie

Het hebben van een Border Collie is een hele leuke bezigheid. Het zijn trouwe vrienden en goede waakhonden. En om hem gelukkig te houden is het belangrijk dat je je Border Collie een goede verzorging geeft.

Vacht verzorging

Border Collies hebben een hele goede verzorging nodig. Meer dan de gemiddelde hond. Vooral de vacht vraagt om heel veel verzorging. Maakt niet uit als de Border Collie kortharig of halflang haar heeft. Zorg ervoor dat je de vacht heel goed kamt of borstelt zodat er geen klitten is zitten. Twee keer per week is voldoende om de vacht een goede borstelbeurt te geven. Is je hond in de rui dan is het wel aangeraden dat je de vacht vaker borstelt. Zo kan je irritatie voorkomen. Geef ook genoeg aandacht aan de haren rond de oren. Komt er veel vuil hierin te zitten dan kan dat gaan ontsteken.

Let goed op de ogen, nagels en gebit

Tijdens de verzorging is het ook heel erg belangrijk om tijd te besteden aan zijn ogen, nagels en tanden. Voor zijn gebit kan je speciale hondentandpasta aanschaffen waarmee je zijn gebit zeker twee keer per week moet poetsen. Ook moet je elke week de huid en de vacht van je hond, rond de ogen goed controleren op vuil en roodheid. Gebruik een wattenstaafje of een tissue met lauw water om de ogen en de haren en huid rondom de ogen goed schoon te maken. Gelukkig hoef je de nagels van je Border Collie niet al te vaak te knippen. Door het vele wandelen krijgen de nagels tijd om te slijten waardoor je ze niet regelmatig hoeft te knippen. Merk je toch dat de nagels te lang worden dan kan je zelf proberen te knippen of anders breng je ze naar de specialist of dierenarts om dat voor je te doen.

Fysieke beweging belangrijk

Border Collies zijn heel actieve honden. Het is daarom belangrijk om ze de nodige beweging te geven. Ze houden wel van een fysieke uitdaging. Het is niet nodig om urenlang met je Border Collie te gaan lopen. Als je een uurtje flink met hem gaat lopen is dat best wel voldoende. Maar belangrijk is dat je met ze in beweging blijft. Wanneer je een Border Collie hebt dan is het handig om een tuin te hebben. Op deze manier kan hij zelf bepalen hoe en wanneer hij zijn energie kwijt wilt.

Hersengymnastiek

Behalve een fysieke uitdaging heeft je Border Collie ook een mentale uitdaging nodig. Het is belangrijk dat je ze voorziet van boeiende hersenactiviteiten anders kunnen ze zich snel gaan vervelen. Wanneer ze zich vervelen kunnen ze onwenselijk gedrag vertonen omdat ze zich dan verdrietig en ongelukkig voelen. Kijk dus uit naar voldoende puzzels en spelletjes om hun hersenen te trainen. Dit kan je ook doen tijdens jullie dagelijkse wandelingen. Als je in de gelegenheid bent kan je ze ook hondensporten laten doen.

Dit zijn enkele tips en kneepjes die je kan gebruiken voor een goede verzorging. In elk geval ben je dan voorbereid al voor je overweegt om een Border Collie in je gezin op te nemen.

Wil je nog meer informatie over de Border Collie?

Wil je nog meer informatie, tips en technieken ontdekken over het trainen en opvoeden van een Border Collie? kijk dan of het Border Collie Handboek iets voor jou is.

Lees Hier Meer Over Het Border Collie Handboek <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!

Probeer het boek 60 dagen uit…bevalt het je niet…dan krijg je je geld direct terug. Honderden Border Collie baasjes zijn je al voorgegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.