Border Collie kenmerken

Je bent van plan een Border Collie aan te schaffen? Dat is een goed idee. Een hele leuke hond om in het gezin op te nemen. Maar heb jij een idee wat de kenmerken zijn van een Border Collie? In dit artikel zullen we je op de hoogte brengen van de kenmerken van de Border Collie.

Van de Border Collie is bekend dat ze van middelmatige grote zijn, een werkhond is en heel veel energie bezit. Voor wat zijn bouw betreft is hij iets langer dan dat hij hoog is. Zijn schedel is matig breed en een beetje plat. Het blijkt dat dat zijn snuit en zijn schedel bijna even lang zijn. Ze hebben sterke tanden die samenkomen in een schaargebit. Hij heeft ovale ogen en zijn op afstand van elkaar geplaatst en ze hebben een bruine kleur. Ook kan het soms voorkomen dat een oog bruin kan zijn en de andere blauw. Zijn oren zijn van middelmatige grote en staan uit elkaar en ze kunnen de oren rechtopstaand of half rechtop houden. Van voren bekeken zijn de voorpoten recht maar wanneer je van de zijkant kijkt hebben ze een kleine boog. Hun staart is middelgroot en zit een beetje laag, wel kan het rechtop gaan staan wanneer de hond blij is.

De vacht

Ze hebben een dubbele vacht. De vacht is dicht, nauwsluitend en weerbestendig. De Border Collie kan twee soorten vacht hebben. Je hebt de korte en strakke vacht en kan een lengte van ongeveer 2,5 centimeter hebben. Je hebt ook de Grove en ruwe vacht. Hier zijn de haren ongeveer 7,5 centimeter lang. Je hebt ook verschillende kleuren Border Collies. Je hebt keuze uit zwart en wit, rood en wit, zwart en grijs, geel en wit, helemaal zwart en sabel. Border Collies met een zwart en witte kleur komen het meest voor.

Heb je een langharige Border Collie dan kan je voor hem het best een staart en manen borstel aanschaffen. De haren die voorkomen op de oren, de voorpoten en het gezicht zijn altijd, glad en kort.

Eenkleurige Border Collies

Je hebt soms ook Border Collies die eenkleurig zijn. Ze zien er meer uit als een kleine versie van de Australische Herdershond. Deze versie heeft ook een gevederde staart die middelmatig lang is. Hun kop lijkt op dat van de normale Border Collie maar hun lichaam is een klein beetje langer. Ze hebben oren die rechtop staan waarvan de uiteinden kunnen omvallen en ziet het er zwierig uit. 

Nu heb je een idee hoe de Border Collie eruitziet. Nu kan je zelf bepalen als de hond wat het uiterlijk betreft ook wel echt bij jou past. En weet je nu ook naar welke soort Border Collie je wens naar uit gaat en welke kleur.

Border Collie Handboek

Wil je nog meer informatie, tips en technieken ontdekken over het trainen en opvoeden van een Border Collie? kijk dan of mijn Border Collie Handboek iets voor jou is.

Lees Hier Meer Over Het Border Collie Handboek <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!

Probeer het boek 60 dagen uit…bevalt het je niet…dan krijg je je geld direct terug. Duizenden Border Collie baasjes zijn je al voorgegaan.

    2 replies to "Kenmerken Van De Border Collie"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.