Benchtraining Voor Je Border CollieBenchtraining voor je Border Collie is essentieel voor elke hondenbezitter.

Het is één van de belangrijkste trainingen die een Border Collie moet krijgen op zeer jonge leeftijd.

Waarom?

Omdat een bench routine, structuur, rust en veiligheid biedt aan je hond. De pup leert hoe ze rustig en kalm kan worden, door in haar bench te gaan.

Een veel gehoord probleem van Border Collie baasjes is dat de pup er niet in wil. En hier begint gelijk al de eerste strijd met onze Border, namelijk iets niet willen.

De ultieme vraag is dus hoe jij ervoor kan zorgen dat je hond zich kan vermaken in zijn bench.

In dit artikel ontdek je drie benchtrainingtips die ervoor zorgen dat benchtraining een stuk gemakkelijker zal worden en je pup zal er meer plezier aan beleven.

Benchtraining Tip #1: Zorg Dat De Bench Comfortabel En Gezellig Is

Zet je hond de eerste nachten in de bench met nestlap, knuffel en bot en het deurtje dicht!

Kleedjes in de bench is vaak een doffe ellende, die worden meestal kapot gescheurd. Een stevige rubber mat (uit de landbouw) of een precies passende houten plaat is beter.

De bench staat bij voorkeur naast je bed of in de nabije omgeving daarvan. Zo voelt je hond  zich minder alleen en kun je hem sussend of ietwat vermanend toespreken als hij jankt.

Benchtraining Tip #2: Leg Verrassingen En Leuke Speeltjes In Zijn Bench

Benchtraining wordt een stuk makkelijker als je een paar verassingen in zijn bench legt.

Dit zorgt ervoor dat je pup meer van zijn bench gaat houden omdat als hij er eenmaal inzit hij een beloning krijgt.

Je kunt gewoon wat lekkers verstoppen onder zijn deken. Geef hem een kauwbot waar hij graag en lang op kauwt.

Om verveling of langdurig jammeren in de bench te voorkomen kun je een KONG (Rubberen speeltje met een holte) vullen met puppy blikvlees of leverworst.

Pups zijn dan uren bezig om het vlees eruit te likken en vallen van vermoeidheid in een diepe slaap.

Benchtraining Tip #3: Zet Je Pup Op Gezette Tijden In De Bench

Overdag gaat je pup op gezette tijden in de bench. Niet alleen als je weg moet maar ook als je gewoon in huis bezig bent.

Sommige Border Collie pups zijn snel moe en vallen in slaap, maar er zijn ook overactieve of ‘drammerige’ pups die het gewoon niet accepteren dat ze in de bench moeten.

Sommige pups bijten met hun bekje aan de tralies, graven de kleedjes weg, en zetten het op een gillen.

Dit gedrag moet je negeren maar de praktijk wijst vaak uit dat als het gejank langer dan een kwartier aanhoudt, elke pup eigenaar zijn geduld verliest om vervolgens de pup maar weer los te laten.

De eerste belangrijke slag op weg naar het hoger in rang komen is gewonnen door de nog maar 7 weken oude pup!

Tijdens de benchtraining moet je nooit weglopen bij je puppy, totdat hij is opgehouden met janken.

Vergeet niet het goede gedrag te belonen. Het goede gedrag is dat hij volkomen rustig en kalm in haar bench ligt. Beloon dit gedrag door middel van affectie of een hondensnack.

Dus, als jij je benchtraining wilt verbeteren dan dien je er voor te zorgen dat de bench een veilige, leuke en comfortabele plek is voor je Border Collie pup.

Leg een paar lekkernijen in zijn bench en zorg voor leuke speeltjes en zet hem op gezette tijden in zijn bench.

Je zult zeker een verschil gaan merken en benchtraining zal op deze manier een stuk gemakkelijker zijn en je pup zal er meer plezier aan beleven.

    4 replies to "Benchtraining Voor Je Border Collie – 3 Tips Over Benchtraining Die Maar Weinig Mensen Weten"

    • […] bench is essentieel voor elke hondenbezitter. Benchtraining is een van de belangrijkste trainingen die een Border Collie op zeer jonge leeftijd moet krijgen […]

    • Silvia

      Wat een verademing dit blog! Door veel mensen wordt de bench altijd als iets negatiefs gezien. Maar ik ben al jaren fan van de benchtrainingen. Wat ik destijds heb gedaan is de bench zo comfortabeld mogelijk gemaakt met een schapenvacht dekentje (www.hondenmandwebshop.nl) en de bench in een rustige kamer gezet. Zodat wanneer mijn pup in de bench zit deze niet geprikkeld wordt. In mijn geval is dit de keuken. En op deze manier ziet hij het niet als een begrenzing maar juist als rust!

    • nathasja

      mijn pup 14 week oud heeft echt overdag een hekel aan de bench
      het blijft een dram en hij is ook nog steeds verkleind
      anders gaat ze de hele bench door
      ze is ook niet moe te krijgen wat je ook doet

    • Katherine

      Wat ik zelf doe voor benchtraining de pup laten eten in de bench. 3x per dag de maaltijd geven in de bench en dan gaat hij meestal slapen. Zo kan hij ook rustig zijn eten verteren. Ik heb begrepen dat dit ook erg belangrijk is voor border collies. Nu hij wat ouder wordt gaat hij wel soms piepen en in de ochtend niet echt meer slapen. Ik werk soms in de ochtend dus dit blijven we wel doen. We weten inmiddels dat hij alleen piept als hij ons hoort of ziet. En ik hoef maar het woord eten te zeggen en hij zit erin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.