De Border Collie wordt gezien als een de meest intelligente hondenrassen ter wereld. Het ras komt oorspronkelijk uit Northumberland, het grensgebied (“border”) tussen Engeland en Schotland.

Ze zijn buitengewoon levendig en hebben vaak de neiging om gedragsproblemen te ontwikkelen als ze niet voldoende fysieke en mentale stimulatie krijgen.

Ze zijn extreem goed in hondensporten zoals flyball, doggydance en behendigheid en hebben een  natuurlijke drang om schapen en andere dieren te hoeden.

Border Collies zijn gevoelig voor je stem. Hem te hard straffen of te lang doorgaan met straffen zorgt ervoor dat hij angstig wordt. Een vrolijke, positieve stem staat altijd gegarandeerd voor meer succes!

Bij de opvoeding van een Border Collie is het van belang dat je de hond leert om rustig te zijn. Border Collies hebben de neiging om maar door te gaan. Je zult je hond dus soms tot rust moeten dwingen.

Een border collie is een slimme hond. Bij gehoorzaamheidstraining is het dan ook erg belangrijk om de oefeningen voldoende af te wisselen. Hij kan de training anders al snel saai vinden.

Wees consequent in de opvoeding en onthoud dat een slimme hond ook ongewenst gedrag heel snel kan aanleren!

De Border Collie is een hond die veel socialisatie nodig heeft. Wanneer je nooit met je hond ergens komt en je wilt opeens gaan trainen dan is de kans groot dat de hond op onbekend terrein verandert in een hondje dat niks meer durft.

Je Border Collie zindelijk maken is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen. Een Border Collie zindelijk maken is niet moeilijk, maar het vergt wel discipline, geduld en oplettendheid.

Een bench is essentieel voor elke hondenbezitter. Benchtraining is een van de belangrijkste trainingen die een Border Collie op zeer jonge leeftijd moet krijgen omdat een bench routine, structuur, rust en veiligheid biedt aan je hond.

Je zult waakzaam moeten zijn zodat je Border Collie geen negatieve gedragspatronen ontwikkeld. De enige manier om een border collie iets te leren is door hem op het juiste moment te belonen of te corrigeren.

De beste border collie trainers in het wereld zijn degenen die een goede timing hebben. Als je de gevolgen (zowel positief of negatief) toepast met de juiste timing, zul je veel meer kans op succes hebben.

Voor een border collie is het belangrijk dat hij begrijpt dat jij de leider bent. Jij bepaald en niet hij. Leiderschap is iets dat je niet afdwing door fysiek tegen je hond te zijn. Je doet het door controle te hebben over de belangrijke activiteiten van je hond. Structuur aanbrengen en leiderschap tonen zijn voor een border collie heel belangrijk.

    1 Response to "Trainen Border Collie – Rasspecifieke Technieken Voor Het Sneller En Gemakkelijker Trainen Van Een Border Collie"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.