Border Collie verlatingsangstBorder collies zijn intelligent, extreem gevoelig en genieten van de van de interactie met hun baasjes.

Ze worden niet aanbevolen voor de beginnende hondenbazen.

Hij heeft een sportieve, stabiele baas nodig die met hem wil werken en al enige ervaring heeft met honden.

Ook al zijn ze intelligent, sociaal, en genieten van de interactie met hun baasjes, toch kunnen ze  agressief worden en zelfs lijden aan verlatingsangst wanneer hun baasjes het huis verlaten.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om verlatingsangst bij de Border Collie te voorkomen. De meeste dingen die je kunt doen hebben gewoon te maken met gezond verstand.

Mensen moeten nadenken over hoe hun honden zich voelen als ze worden gescheiden van hun baasjes en proberen om zich in de schoenen van hun Border Collie te plaatsen.

Zij voelen zich eenzaam, verlaten, bang, bezorgd, hectische en zelfs gevangen, waardoor ze steeds meer en meer destructief gedrag vertonen.

Om verlatingsangst bij je Border Collie te voorkomen en op te lossen is het belangrijk om hem op jonge leeftijd te leren alleen te blijven.

Het Alleen Blijven Oefenen Met Je Border Collie!

Een Border Collie moet eerst leren om rustig te blijven, als hij voor enkele uren alleen wordt gelaten. Om dit effectief te kunnen doen, kun je alleen blijven het beste oefenen als hij moe is.

Als je Border Collie moe is en wil gaan slapen dan pak je hem rustig op en breng je hem naar ijn slaapplek.

Als hij rustig is, ga dan weg zonder dat je de aandacht trekt. Als hij wakker wordt of je wilt volgen dan zet je hem rustig weer terug in zijn mandje, en vervolgens ga je weer weg.

Herhaal dit spelletje net zo lang tot hij rustig in zijn mandje blijft. Belangrijk is dat jij degene bent die dit het langste volhoudt

Probeer als hij rustig in zijn mandje blijft liggen eens een paar minuten weg te blijven.

Als hij bij terugkeer nog steeds rustig in zijn mandje ligt beloon hem dan uitbundig om het gewenste gedrag te stimuleren.

Op deze manier zal je hond snel beseffen dat je hem niet wilt niet wilt verlaten en altijd op een bepaald moment weer terugkomt.

Iets anders dat je kunt doen om je kleine lieve Border Collie te helpen omgaan met verlatingsangst is om geen afscheid van hem te nemen wanneer je het huis verlaat.

Ook al klikt dit een beetje gek om te doen, de routine die je heb voordat je het huis verlaat, zoals sleutels, portemonnee en tas pakken, kan hem angstig maken.

Dit omdat het een herinnering is aan het feit dat je hem voor een paar uur verlaat.

Als hij deze routine niet ziet, zal hij beseffen dat je veel later bent weg gegaan en dus zal hij beter omgaan met je afwezigheid.

Last but not least, vergeet niet om je Border Collie, voordat je weggaat, mee naar buiten te nemen. Dit is het meest voor de hand liggende, maar ook een van de belangrijkste dingen die je moet doen.

Zorg er ook voor dat voldoende eten en drinken heeft en kauwspeeltjes zodat hij zich niet hoeft te vervelen.

Border Collies zijn nu eenmaal van nature erg sociale en extreem gevoelige honden die houden van de interactie met hun baasje.

Ze vinden het niet leuk om alleen te zijn. Bouw het alleen zijn daarom altijd langzaam op.

    1 Response to "Border Collie Verlatingsangst"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.