Eigenaars van Border Collies hebben wellicht allemaal gemeen dat ze hebben moeten leren omgaan met de verlatingsangst van hun border collie. Eenmaal alleen zullen sommige hondenrassen rustig in een hoekje zitten. Andere rassen, zoals Chihuahua’s zullen hun veilige zone opzoeken en zichzelf begraven onder hun dekens totdat hun baasje thuis komt. Dit is absoluut niet het geval bij Border Collies.

Symptomen Van Verlatingsangst En De Oplossing

Hun verlatingsangst wordt geïllustreerd door overdreven blaffen, ‘ongevalletjes’ zoals plassen en zelfs destructief gedrag zoals bijten in je meubelen of het graven van putten in je tuin. Wanneer je jouw Border Collie alleen laat, zal hij zich verlaten voelen en dit zorgt ervoor dat hij bang wordt.

De sleutel om dit probleem op te lossen is het begrijpen van de achtergrond van je Border Collie en natuurlijk een degelijke training van je hond. Border Collies zijn van nature zeer actieve honden. Het is essentieel dat je een trainingsroutine hebt voor jij en je Border Collie. Als je zorgt dat ze voldoende beweging krijgen, zal dat helpen om een deel van hun opgekropte energie vrij te laten. Hierdoor zullen ze zich rustiger voelen als ze alleen gelaten worden.

De algemene regel voor het trainen van alle hondenrassen is dat je zo vroeg mogelijk moet beginnen met hen te trainen. Zorg ervoor dat je Border Collie al op jonge leeftijd leert om alleen te zijn. Je kan dit aanleren door hem alleen te laten voor korte periodes en deze periodes langzaam uit te breiden totdat het voor je Border Collie “gewoon” is om voor langere periodes alleen te zijn. Wees geduldig en dan zal dit onderdeel van je training zeker succes opleveren.

Zorg ervoor dat je er niets speciaal van maakt als je de hond verlaat. Probeer routines te voorkomen die je border collie aangeven dat je weg gaat (zoals sleutels pakken, afscheid nemen) Wanneer je moet vertrekken, vertrek dan gelijk. Blijf niet rond je Border Collie hangen wanneer hij zich begint aan te stellen. In een zekere mate versterkt dit ongewild gedrag.

Wees creatief wanneer je je Border Collie wil verstrooien wanneer je ze alleen laat. Sommige mensen laten een radio of TV aan omdat het geluid hiervan rustgevend werkt. Je Border Collie denkt dan dat er nog steeds mensen aanwezig zijn. Je kan er ook voor zorgen dat je hem afleid door speelgoed achter te laten. Gevulde Kongs zijn populair bij Border Collies. Het feit dat ze moeten werken om het snoepje in hun speelgoed te vinden, houdt hen een tijdje bezig.

Met genoeg training zal je geen probleem hebben om de verlatingsangst van je Border Collie aan te pakken.

Wil Jij Nog Meer Tips En Technieken Ontdekken Over De Training, Opvoeding En Verzorging?

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer tips en technieken ontdekken over het trainen, opvoeden en verzorgen van Border Collies?

Meld je dan aan voor mijn Border Collie nieuwsbrief door op de onderstaande link te klikken. Je ontvang direct een GRATIS boek om probleemgedrag van je border collie op te lossen.

Border Collie nieuwsbrief <== Klik Hier!

    1 Response to "Border Collie Trainen – Leren Omgaan Met Verlatingsangst"

    • Leusink

      Ik lees altijd graag de nieuwsbrieven en heb er al wat van opgestoken. Daarvoor mijn dank.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.