Border Collie Springen AflerenIn dit artikel ontdek je waarom je Border Collie continu tegen jou of je bezoek opspringt.

Tevens ontdek je vier effectieve technieken die je direct kunt toepassen om het opspringen af te leren.

Een Border Collie die continu tegen jou en je bezoek opspringt kan erg vervelend en frustrerend zijn.

Een goed opgevoede Border Collie moet weten dat het opspringen tegen mensen niet geaccepteerd wordt.

Waarom Springt Een Border Collie Op?

Als jouw Border Collie tegen je opspringt als je thuis komt na een lange dag werken dat is het waarschijnlijk om je hond opgewonden is om je weer te zien.

Zelfs als je al te lang bent weggeweest, zal hij nog steeds met een kwispelend staart bij de deur wachten totdat je hem opent.

Dit soort liefde/opwinding is precies de reden waarom zo veel mensen een voorkeur voor honden hebben ten opzichte van andere huisdieren.

Alleen een hond zal je bij de deur begroeten, alsof hij je de afgelopen 10 jaar niet heeft gezien, ook al ben je slecht 30 minuten weggeweest.

Waarom Spring Een Border Collie Tegen Mensen Op?

Een Border Collie springt dus veelal tegen je op omdat hij je heeft gemist. Dat klinkt logisch, maar hoe zit het je Border Collie die tegen willekeurige mensen opspringt?

Wanneer jouw Border Collie tegen je bezoek opspringt dan is dat vaak uit opwinding. Ze willen gewoon dichter bij de persoon komen om hun geur te kunnen ruiken en om te laten zien dat hij blij is om ze te zien.

Als de hond niet heeft geleerd dat het “begroeten” van mensen op die manier is niet geoorloofd is, dan zal hij dat blijven doen omdat hij denkt dat het mag.

Tips Om het Opspringen Van Je Border Collie Af Te Leren

Als jouw Border Collie continu tegen mensen opspringt probeer dan deze tips toe te passen.

1) Negeer je Border Collie wanneer je thuis komt tot hij rustig is – Wanneer je hond op en neer springt, dan probeer hij je aandacht te krijgen. Dus wanneer jij “stop” tegen je hond schreeuwt dan krijgt hij aandacht van jou. Als je het opspringen daarentegen volkomen negeert dan zal hij snel genoeg doorhebben dat opspringen hem geen aandacht oplevert.

2) Vertel je bezoek dat ze je Border Collie moeten negeren als ze langskomen – Hoe sneller je hond leert dat opspringen hem geen aandacht oplever hoe sneller je het probleem kunt oplossen. Zorg ervoor dat alle gezinsleden en eventuele gasten of vrienden zich aan deze regel houden. Vergeet niet dat de consistentie de sleutel is tot het succesvol trainen van een Border Collie.

3) Beloon je Border Collie voor het rustig zitten – Als je Border Collie opspringen, geef je hem een “ZIT” commando. Wanneer de hond rustig blijft zitten beloon je hem voor het gewenste gedrag. Hierdoor laat je zien dat rustig blijven meer oplevert dan opspringen om aandacht.

4) Maak er geen groot drama van als je het huis verlaat – ik weet dat sommige baasjes hun Border Collie uitgebreid knuffelen en er als het ware een lang en emotioneel afscheid van maken. Dit zal je hond alleen maar meer angstig maken. Elke keer als je dat doet, zal je hond aannemen dat het een groot probleem is en dat het de moeite waard is om opgewonden te zijn als je weer thuis bent.

Heb je ook ervaring met een Border Collie die continu opspringt of heb je nog goede tips? Laat dan hieronder je reactie achter!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.