Er zullen gegarandeerd een ​​aantal momenten zijn waar het blaffen van je Border Collie als lastig wordt ervaren.

Dit betekent niet gelijk dat je met een stemverheffing je hond moet laten merken dat je het irritant vindt.

Je kan ook kijken naar een wat meer constructieve aanpak. Jouw Border Collie probeert met jou te communiceren.

Om overmatig blaffen te kunnen beheersen moet je eerst begrijpen wat de reden van het blaffen is om vervolgens de stimulatie van het blaffen te verwijderen.

Verschillende Soorten Blaffen En Hun Omstandigheden

Als je goed de tijd neemt om je Border Collie te observeren dan zie je dat er nogal wat te leren is over de verschillende manieren van blaffen die hij gebruikt en waarom hij ze gebruikt.

Probeer de onderstaande manieren van blaffen te herkennen en koppel deze vervolgens aan de omstandigheden waarin deze meestal voorkomen.

Verveling. Dit is een groot probleem voor veel Border Collies. Sommige kunnen wel voor een langere tijd alleen zijn maar de waarheid is dat het voor de meeste Border Collies echt heel moeilijk is.

Blaffen is iets wat je Border Collie kan gaan doen omdat hij zich verveelt en om met iets bezig te kunnen zijn.

Een Border Collie die blaft uit verveling of eenzaamheid zal meestal herhaaldelijk blijven blaffen met  weinig verandering in frequentie, toon of volume.

De WC-blaf. De meeste Border Collies die hun behoefte moeten doen gaan beginnen te ijsberen, cirkelen, snuiven van de grond en janken.

Sommige gaan bij de deur zitten of lopen onrustig heen en weer.

Het soort blaf dat bij dit gedrag hoort is meestal een enkele korte en scherpe blaf. Deze blaf wordt herhaald als het baasje na de eerste blaf geen actie onderneemt.

Etenstijd: Deze blaf is vergelijkbaar met die van de WC-blaf. Het motief is vergelijkbaar.

Je Border Collie wil je ergens van bewust maken. Hij zal waarschijnlijk als volenergie door het huis racen en het blaffen met afwisselende jankspeeches.

Opgewonden geblaf is een uiting van vreugde. Je hond is blij met iets en dat moet de hele wereld laten weten.

Je herkend dit blaffen door naar zijn lichaamstaal te kijken. Zwaaien met de staart, mond open en hijgen, ellebogen op de grond en achterkant naar boven in de lucht.

Als een Border Collie blaft van vreugde dan is het blaffen wat hoger van toon dan gebruikelijk.

Waarschuwing blaffen. Je Border Collieprobeert zichzelf groter en gemener te laten klinken dan hij eigenlijk is.

De toon wordt verlaagd en gaat meestal gespaard met verhoogde nekharen en een gespannen laaghangende houding.

Omgaan Met Overmatig blaffen

Voldoende beweging en gezelschap voorkomen ongeveer 95% van de irritante blaf gevallen.

Als jouw Border Collie nog steeds blaft nadat je de voor de hand liggende oorzaken hebt uitgesloten,  dan moet je een aantal andere tactieken gaan toepassen.

Tips Voor Het Terugdringen Van Blaffen:

  • Beloon nooit het blaffen. Je moet je hond leren dat blaffen niet langer meer een effectief communicatiemiddel is. Als je hond nog steeds blaft dan krijgt hij geen aandacht meer tot hij stopt. Raak hem niet aan, praat niet tegen hem, geef hem geen eten en kijk niet naar hem.
  • Leer hem de “genoeg” commando. Wanneer je hond begint te blaffen dan trekt je zijn aandacht en zeg je op een luide manier “Stil”.  Op het moment dat hij stopt met blaffen, beloon je hem uitbundig.
  • Je moet zijn energie omleiden naar een ander kanaal. Zeg hem dat hij “stil” meot zijn en laat hem dan zitten of liggen. Het is belangrijk dat je hem iets anders te doen geeft. Beloon hem weer als hij je gehoorzaamt.
  • Als je hond naar je blaft, direct nadat je hem een commando hebt gegeven, dan moet je wat dominantietrainingen doen.

Wil Jij Nog Meer Tips En Technieken Ontdekken Over De Training, Opvoeding En Verzorging?

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer tips en technieken ontdekken over het trainen, opvoeden en verzorgen van Border Collies?

Meld je dan aan voor mijn GRATIS Border Collie nieuwsbrief door op de onderstaande link te klikken. Je ontvang direct een GRATIS boek om probleemgedrag van je Border Collie op te lossen.

Border Collie nieuwsbrief

Heb jij nog goede tips om overmatig blaffen bij een Border Collie te voorkomen? zo ja, deel deze dan met ons. Jouw reactie is belangrijk om elkaar te kunnen inspireren en motiveren.

    1 Response to "Border Collie Blaffen – Wat Betekend Het En Hoe Ga Je Ermee Om?"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.