De potentiële eigenaar van een Border Collie vraagt zich wellicht af wat deze hard werkende honden nodig hebben. Misschien vragen sommigen onder jullie zich af of deze honden niet teveel aandacht vragen.

In realiteit is het zo dat het bezitten van een Border Collie niet anders is dan het bezitten van een andere hond. Hieronder bespreken ik enkele essentiële tips die ze nodig hebben voor hun ontwikkeling en voor een gelukkiger leven.

Kwaliteitsvoeding

Deze hardwerkende honden hebben behoefte aan kwaliteitsvoeding om hen in een uitstekende gezondheid te houden. Hun voeding moet bestaan uit een goede balans van proteïnen, koolhydraten, zuren, vitaminen en mineralen.

Een manier om er voor te zorgen dat je hond de correcte voeding krijgt is door de hondenvoeding thuis zelf te maken met hoogwaardige ingrediënten zonder conserveringsmiddelen. Terwijl sommige hondeneigenaars consequent de hondenvoeding zelf bereiden, kiezen anderen ervoor om hun hondenvoeding te kopen.

In de winkel heb je de keuze uit een grote verscheidenheid aan soorten hondenvoeding (droog, in blik, bevroren,…). Wanneer je een keuze maakt, vergeet dan niet om de ingrediëntenlijst te lezen en analyseren. Wanneer je deze lijst bekijkt, zorg er dan voor dat het alle belangrijke ingrediënten bevat en niet enkel ongezonde maagvullers.

Training

Trainingsvereisten voor Border Collies zijn iets anders dan voor andere, minder actieve honden. Deze middelgrote honden met een onuitputtelijke dosis energie hebben behoefte aan een goede training, veel lichaamsbeweging en veel lof en liefde.

Ze moeten dagelijks lange wandelingen voorgeschoteld krijgen. Bovendien moeten ze voorzien worden van taken en activiteiten om hun energie onder controle te houden en om hun geest scherp te houden. Met genoeg lichaamsbeweging en training kan een Border Collie verantwoordelijk gesteld worden voor het hoeden van verscheidene soorten dieren zoals schapen, vee, en varkens.

Werken is hun grootste plezier en dat moet je ze dan ook laten doen. Dit hoeft niet noodzakelijk op een boerderij te zijn. Elke activiteit dat lijkt op werk zoals jagen op frisbees of tennisballen is voor je Border Collie een plezier.

Verzorging

Een Border Collie is niet moeilijk te verzorgen. Ze moeten slechts elke paar maanden in bad om de natuurlijke oliën in hun vacht te bewaren. Hen meer in bad stoppen, wordt niet aangeraden omdat het een droge huid kan veroorzaken. Wel wordt het aangeraden om regelmatig hun vacht te borstelen om dood haar te verwijderen.

Hun oren moeten elke twee weken schoongemaakt worden. Wanneer je jouw hond zijn nagels behandelt zorg er dan voor dat je het dode deel van de nagel trimt en niet het deel met zenuwen en bloedvaten. Dit deel vinden, is niet moeilijk omdat het een roze kleur heeft terwijl de nagel zelf zwart of wit is.

Wil Jij Nog Meer Tips En Technieken Ontdekken Over De Training, Opvoeding En Verzorging?

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer informatie over de border collie? Meld je dan aan voor mijn Border Collie nieuwsbrief door op de onderstaande link te klikken. Je ontvang direct een GRATIS boek om probleemgedrag van je Border Collie op te lossen.

Border Collie nieuwsbrief <== Klik Hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.