De meeste eigenaars van Border Collies zullen bevestigen dat het trainen van een Border Collie een uitdaging is omdat deze honden heel intelligent zijn. Je moet hun training steeds heruitvinden zodat er geen verveling optreedt.

Dit kan gebeuren indien hun training te repetitief en dus niet langer uitdagend is. Je moet je dus goed bewustzijn van wat een effectieve methode is. Terwijl je onvervaard verder gaat met hun training is het belangrijk dat je de noodzakelijk maatregelen treft om gevaarlijke situaties te vermijden.

Wanneer je overweegt om een Border Collie te nemen, moet je ook altijd je kinderen in overweging nemen. Sommige gaan zelf zover om het overwegen van een Border Collie af te raden indien je kinderen hebt. Nu is de training van jouw Border Collie puppy niet alleen een training voor de hond. Iedereen in het gezin heeft een rol te spelen en moet die leren, zo ook kinderen.

We weten allemaal dat de meeste kinderen speels zijn en een huisdier beschouwen als hun speelkameraad. Daarom is het belangrijk dat je aan je kinderen maakt hoe ze moeten omgaan met een Border Collie. Dit is essentieel is om de veiligheid van iedereen in het gezin te garanderen.

Wanneer je jouw hond voor zijn eerste wandeling uitlaat is het belangrijk dat je hem aan de leiband houdt. Dit voorkomt dat hij afgeleid wordt door iets en beslist om die afleiding na te jagen en zo bijvoorbeeld onder een auto terecht komt.

De basisregel is dat je jouw Border Collie aan de leiband houdt indien hij nog niet getraind is. Als hij nog niet gehoorzaamt aan jouw bevelen zoals ‘zit, ‘blijf’, ‘lig’ en ‘kom’ moet je hem aan de leiband houden want dan heb je hem duidelijk nog niet onder controle.

Noodgevallen komen niet enkel voor op openbare plaatsen. Ook in jouw huis kunnen zich noodgevallen voordoen. Je eerste lessen met jouw hond zullen gaan over gehoorzamen, voorkomen dat hij in jouw meubels bijt, dat hij zindelijk is en dergelijke. Daarom moet je zorgen dat hij bepaalde zaken niet kan bereiken.

Insecticiden, wasproducten, medicijnen zijn niet veilig voor dieren. Hetzelfde geldt voor bepaalde planten zoals de poinsettia en een ui. Je kan hem dan wel leren om iets te laten vallen, dat zal niet zo nuttig zijn wanneer je te laat bent om dat order te geven. Verzeker zijn veiligheid door degelijke dingen uit zijn bereik te houden.

Alhoewel de training van een Border Collie uitdagend is, kan je er toch heel veel plezier aan beleven en succesvol mee zijn zolang je beschikt over een gezonde dosis doorzettingsvermogen, kennis en liefde voor jouw actieve viervoeter.

Heb jij nog tips voor het trainen van je Border Collie? of ervaring die je met ons wilt delen? laat dan hieronder je reactie achter.

Wil Jij Nog Meer Tips En Technieken Ontdekken Over De Training, Opvoeding En Verzorging?

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer informatie over de border collie? Meld je dan aan voor mijn Border Collie nieuwsbrief door op de onderstaande link te klikken. Je ontvang direct een GRATIS boek om probleemgedrag van je Border Collie op te lossen.

Border Collie nieuwsbrief <== Klik Hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.