Je kan niet op een dag beslissen dat je een Border Collie wil en hopen dat de training wel van een leien dakje zal lopen. Je moet zeker tijd spenderen aan de noodzakelijke research voordat je een hond in huis neemt. Om de training zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk te weten wat de meest voorkomende fouten zijn wanneer mensen een Border Collie trainen.

Leer dus uit de fouten van anderen. Wanneer je begint met de training moet je beseffen dat jouw hond nooit bewust zal proberen de training te saboteren of dat hij jouw bevelen onmiddellijk zal begrijpen en uitvoeren. Wat wel kan gebeuren, is dat hij de training verkeerd zal interpreteren en daardoor zal jouw trainingsmethode niet noodzakelijk de meest efficiënte zijn.

Indien jouw methode er niet voor zorgt dat jouw hond binnen enkele dagen slaagt in het uitvoeren van de door jouw gekozen taak, moet je een betere manier vinden om jouw Border Collie te trainen. De meest efficiënte training betekent dat je jouw hond iets wil bijleren op de kortst mogelijke tijd door gebruik te maken van meerdere korte sessies per dag.

Hieronder wil ik de 3 meest voorkomende fouten bespreken die in de weg staan van de efficiëntste training.

  1. Het belang van research voordat men aan de hondentraining begint wordt onderschat.
  2. Het toepassen van de eerste methode waarover men leest in plaats van de correcte methode.
  3. Het wijzigen van de trainingsmethode halverwege de training van een specifieke taak of bevel. Dit veroorzaakt onnodig veel verwarring bij jouw hond.

Indien je tijdens de training van jouw hond deze valkuilen vermijdt zal je sneller het gewenste resultaat bereiken. Dit zorgt ervoor dat zowel jij als jouw hond gelukkiger zullen zijn met de training. Border Collies zijn extreem loyale honden en plezieren graag hun baasjes. Dat betekent dat ook jij een verantwoordelijkheid hebt om gebruik te maken van dit kenmerk door de methodes te gebruiken die het snelst resultaat opleveren met de minste inspanning voor beiden.

Wil Jij Nog Meer Tips En Technieken Ontdekken Over De Training, Opvoeding En Verzorging?

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer tips en technieken ontdekken over het trainen, opvoeden en verzorgen van Border Collies?

Meld je dan aan voor mijn Border Collie nieuwsbrief door op de onderstaande link te klikken. Je ontvang direct een GRATIS boek om probleemgedrag van je Border Collie op te lossen.

Border Collie nieuwsbrief <== Klik Hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.