In dit artikel lees je alles wat jij moet weten over het drijfgedrag van border collies.

Je hebt waarschijnlijk wel foto’s en video’s gezien van Border Collies die schapen of andere dieren aan het drijven waren. Het is verbazingwekkend hoe dit ras door zijn pure wil zelfs tientallen dieren in het gareel kan houden. Ik blijf het fantastisch vinden als ik een Border Collie, met minimale instructie van zijn baasje, een kudde schapen zie drijven.

Veel  mensen horen de “schattige” verhalen van Border Collies die kinderen, eenden of auto’s drijven. Hoewel het voor sommige misschien leuke verhalen zijn, zijn dit soort gedragingen niet bevorderlijk zijn voor goede leefomstandigheden.

Degenen die geen ervaring hebben met dit ras, onderschatten vaak hun specifieke karakter eigenschappen en dagelijkse behoeftes. En het overgrote deel van de problemen is te wijten aan ondeskundigheid op het gebied van het gedrag van een Border Collie.

Wat je moet begrijpen is dat een Border Collie die door zijn wilskracht zelf een stier in het gareel kan, dezelfde hond is die jij in huis neemt.

Drijven En Bijten

Border Collies hebben vanwege hun herdersinstinct een drijfgedrag dat normaal op schapen gericht zou zijn. Als vervanging voor de schapen, drijven ze op alles wat maar beweegt. Ze weten dat ze hun drijfinstinct kunnen gebruiken om schapen in het gareel moeten houden en gebruiken dit als vervanging ook voor andere bewegende objecten.

Dit gedragsprobleem is zeer gevaarlijk voor je hond, gezin, en andere dieren en personen. Dit gedrag wordt ook wel eens waargenomen bij kleine kinderen. En dan niet zozeer het drijven en cirkelen maar voornamelijk het bijten (nippen) in wapperende handjes.

Wanneer een Border Collie pup dit gedrag in huis vertoond moet dat direct worden afgestraft. Je moet er zeker van zijn dat hij de boodschap goed heeft begrepen.Border Collies zijn heel hardnekkig in dit gedrag en geven het niet zo maar op, vandaar dat de correctie goed moet zijn.

Auto’s Drijven

Border Collies die op straat de auto’s drijven zijn een regelrechte ramp voor de eigenaar. Eerst lijkt het wel of de hond bang is, hij neemt vaak een gedrukte houding aan en wil dan weglopen.

Omdat de hond aan de riem zit en de baas meestal toch wel doorloopt zie je dat het gedrag verandert in het drijven. Zodra er een auto in beeld komt gaat de hond een sluiphouding aannemen en als de auto voorbij zoeft wil hij er achteraan rennen.

Als jouw pup hier in een vroeg stadium voor wordt bestraft, door hem te corrigeren door hem in zijn nek/wangvel te knijpen en stevig door te lopen, dan kan het gedrag verdwijnen. Wacht je hier te lang mee dan zijn er een aantal andere manieren die je kunt toepassen om dit probleem alsnog aan te pakken.

==> Klik hier voor meer tips om het autodrijven af te leren

Het is belangrijk dat je je huiswerk doet voordat je besluit om een Border Collie in huis te nemen. Het zijn veeleisende honden en als je niet bereid bent om tegemoet te komen aan hun unieke karakter eigenschappen, dan zal het een moeilijke en vervelende tijd worden voor jou, je hond en je gezin.

Ondanks het feit dat Border Collies zeer veeleisende honden zijn, zijn ze een van de meest belonende hondenrassen om te bezitten. Als je de tijd en energie steekt in het opvoeden van je Border Collie pup, dan heb je een maatje voor het leven.

Heb jij nog vragen of tips over zaken die betrekking hebben op het drijfgedrag van Border Collies? laat dan hieronder je reactie achter.

Wil Jij Nog Meer Tips En Technieken Ontdekken Over De Training, Opvoeding En Verzorging?

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer tips en technieken ontdekken over het trainen, opvoeden en verzorgen van Border Collies?

Meld je dan aan voor mijn Border Collie nieuwsbrief door op de onderstaande link te klikken. Je ontvang direct een GRATIS boek om probleemgedrag van je border collie op te lossen.

Border Collie nieuwsbrief <== Klik Hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.