border collie asiel
Foto: www.darnfar.com

Jammer genoeg blijft een border collie niet altijd tot zijn dood bij zijn eerste baasje. Er zijn diverse redenen waarom border collies in een asiel terecht komen.

Sommige worden door hun baasjes afgestaan of verlaten vanwege veranderende omstandheden zoals: sterte, ziekte, echtscheiding. Andere komen er toch achter dat een border collie voor hen niet de juiste hond is.

Het gebeurt ook dat border collies leven in slechte omstandigheden en worden daarom in beslag genomen. Ook zoekgeraakte border collies worden vaak als ze gevonden worden naar het asiel gebracht. Over het algemeen zijn deze honden relatief jong. Maar er komen ook border collies van 8 jaar en ouder in het asiel terecht.

Alle honden worden getest op temperament en plaatsbaarheid  voordat ze op een adoptielijst komen. Als er honden bij zijn die mogelijk niet herplaatsbaar zijn, worden soms tijdelijk opgevangen door herplaatsingsorganisaties om te voorkomen dat men ze moet laten inslapen.

Veel asiels weken samen met dierenspeciaalzaken en dierenartsen door advertenties op hun prikbord te hangen. Door deze advertenties krijgen hondeneigenaren de gelegenheid om ook een iets voor een thuisloze hond te doen, die het anders vaak moet doen met vaak beperkte aandacht in het asiel.

Het is een dankbare taak om een border collie uit een asiel te nemen en een nieuwe kans te bieden. Bedenk wel van tevoren dat je genoeg tijd, ruimte en energie hebt om deze hond een goed leven te kunnen bieden. Heb je twijfels begin er dan niet aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.