Karaktereigenschappen Van De de Border Collie

Het hebben van een Border Collie is altijd leuk en gezellig. Natuurlijk moet je wel weten wat het karakter is van de Border Collie voordat je een besluit kan nemen. In elk geval weet je dan hoe jij je moet opstellen wanneer de Border Collie eenmaal in huis is.

Intelligent en sluw

Border Collies staan bekend als hele goede schapen hoeders. Ze zijn intelligente honden en kan je ze heel gemakkelijk verschillende taken kan aanleren. Maar vergis je niet, net zoals hij de goede manieren aanleert is hij heel erg snel in het aanleren van slechte gewoontes. En het zal heel moeilijk zijn om deze slechte gewoontes weer af te leren. Dit is dus echt heel belangrijk om te weten wanneer je een Border Collie in huis wil nemen. De Border Collie is behalve slim ook nog sluw. Het zal je verbazen om te ontdekken wat de Border Collie allemaal kan doen om te krijgen wat hij wil. Het is dus belangrijk dat je Border Collie een zorgvuldige en consequente opvoeding en socialisatie krijgt.

Herder

De Border Collie heeft het in zich om een groep dieren bij elkaar te houden en de genen die afdwalen terug naar de groep te leiden. Dit is heel goed te zien wanneer ze met een kudde schapen zijn. Men noemt dit ‘drijven’. Maar ook deze eigenschap heeft een keerzijde als je het niet goed aanpakt. Als je deze eigenschap niet goed aanpakt kan hij de neiging krijgen om andere soorten dieren proberen bij elkaar te houden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ganzen of eenden of zelfs langslopende wandelaars. Als eigenaar zal je dus heel goed aandacht hieraan moeten besteden zodat het niet tot vervelende situaties kan leiden.

Sociaal en gevoelig karakter

Een Border Collie kan goed omgaan met mensen en werkt graag voor zijn eigenaar. Een Border Collie kan je trouwe vriend worden voor het leven. Hij is tegelijkertijd heel erg gevoelig en kunnen ze snel gekwetst worden. Over het algemeen is het niet aan te raden door je hond te straffen door te schreeuwen of om fysiek geweld te gebruiken. Voor je Border Collie is dit nog meer van belang. Ook is het niet verstandig om je Border Collie te lang alleen te laten. Dit is heel belangrijk om te weten voordat je een Border Collie in huis neemt. Je Border Collie reageert goed op een beloning met een hele lieve stem.

Ook is de Border Collie heel beschermend naar zijn familie toe en zijn omgeving. Het zijn zeer goede waakhonden. Ook zijn ze goed in het bewaken van de kinderen van zijn familie. Ook kunnen ze het heel goed vinden met andere huisdieren, vooral wanneer ze samen zijn opgegroeid. Net zo kunnen ze ook wat agressief zijn naar vreemden toe. Ze kunnen dan happen naar de hielen van de persoon. Precies hetzelfde wat ze zouden doen met schapen.

Nu heb je een idee wat het karakter is van de Border Collie en wat je te wachten staat wanneer je van plan bent eentje in huis te nemen.

Wil je nog meer informatie over de Border Collie?

Wil je nog meer informatie, tips en technieken ontdekken over het trainen en opvoeden van een Border Collie? kijk dan of het Border Collie Handboek iets voor jou is.

Lees Hier Meer Over Het Border Collie Handboek <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!

Probeer het boek 60 dagen uit…bevalt het je niet…dan krijg je je geld direct terug. Honderden Border Collie baasjes zijn je al voorgegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.