Koorts bij een Border Collie

Ben je van plan een Border Collie in huis te nemen? Dat zal vast en zeker een hele gebeurtenis zijn vooral voor de kinderen. Gezellig toch zo een mooie hond in huis. Natuurlijk weet je al waar je aan begint voor je een Border Collie in huis neemt.

Belangrijk is dat hij een goede training krijgt zodat hij zich prima kan gedragen thuis maar ook op straat.

Wanneer begin je met de training

Wanneer je Border Collie tussen de zeven en acht maanden is dan kan je beginnen met de trainingen. Rond die leeftijd leren ze meestal heel erg snel. Wat ook heel erg belangrijk is tijdens de training is dat je consequent blijft. Het kan niet zo zijn dat je vandaag een bepaald gedrag goed keurt en de volgende dag hetzelfde gedrag afkeurt. Dat zal sowieso averechts werken. Zorg er ook voor dat je bij elke opdracht hetzelfde commando geeft. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld niet een keer zeggen ‘zit’ en de andere keer zeggen’ ga zitten’. Dat is geen goed idee. Dus altijd 1 commando gebruiken.

Probeer correct gedrag te belonen. Het is niet aangeraden om ongewenst gedrag onbewust te belonen. Het is niet altijd makkelijk om ongewenst gedrag te veranderen en goed gedrag aan te leren. Maar je zal wel merken dat ongewenst gedrag op een positieve manier te beïnvloeden is. Uiteindelijk zal de Border Collie altijd proberen zijn baasje tevreden te stellen.

Het is ook heel erg belangrijk dat je je Border Collie leert omgaan met andere honden, de kinderen en andere mensen. Je Border Collie moet ook leren hoe hij moet reageren bij verschillende situaties. Wanneer je pup tussen de drie en twaalf weken oud ts dan is dat de juiste tijd om te beginnen. Rond deze leeftijd kun je ze heel goed dingen aanleren.

Zindelijkheid

De beste manier om je Border Collie zindelijk te maken is om hem regelmatig op het juiste tijdstip uit te laten. De beste tijden zijn na het slapen, na gegeten te hebben en na het spelen. Belangrijk is dat je hem naar zijn vaste plek brengt om zijn behoeften te doen. Als hij dat ook netjes heeft gedaan dan kan je hem ook een beloning geven. Dat kan met enkele positieve en prijzende woorden en een snoepje. Langzamerhand kun je dat afbouwen.

Voor een Border Collie is het ook belangrijk dat hij flink beweegt en hij houdt van een uitdaging. Zorg er dan ook voor dat je regelmatig met hem gaat wandelen of joggen. En zorg ervoor dat je hem regelmatig uitdaagt. Hij zal alles doen om zijn baasje een plezier te doen.

Je zal ook veel geduld moeten hebben. Het heeft geen zin om te gaan schreeuwen ook al gaat het honderd keer verkeerd. Gebruik gewoon je vriendelijke maar stevige stem.

Nu heb je enkele tips die je kunt gebruiken om je Border Collie te trainen. Eenmaal hij de regels kent zullen jullie nog meer plezier samen beleven.

Border Collie Handboek

Wil je nog meer informatie, tips en technieken ontdekken over het trainen en opvoeden van een Border Collie? kijk dan of mijn Border Collie Handboek iets voor jou is.

Lees Hier Meer Over Het Border Collie Handboek <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!

Probeer het boek 60 dagen uit…bevalt het je niet…dan krijg je je geld direct terug. Duizenden Border Collie baasjes zijn je al voorgegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.