De voordelen en nadelen van Border Collie Gedrag

Het hebben van een Border Collie is een aardige bezigheid. Een hele leuke, lieve en trouwe hond die je maar kunt hebben in de familie. Maar natuurlijk is het belangrijk dat je Border Collie zich goed gedraagt. Maar wat zijn de voordelen en nadelen van het gedrag van de Border Collie. In dit artikel proberen we dat een beetje uit te leggen.

Karakter voordelen

Een Border Collie staat over het algemeen bekend als een gedreven, zeer temperamentvolle en intelligente hond. Deze eigenschappen zullen zeker goed tot uiting komen wanneer je samen met je Border Collie bezig bent met bijvoorbeeld het spelen van dog frisbee, schapen drijven of gewoon speurwerk.

Wanneer je al gewend bent met het opvoeden van honden dan zal je ook merken dat de Border Collie een echt knuffeldier is en zal je zeker van tijd tot tijd flink laten lachen.

De Border Collie is ook heel loyaal en sociaal naar hun eigenaar toe. Ze hebben ook een heel groot werkvermogen. Het zijn gehoorzamen honden.

Karakter nadelen

Enkele ‘nadelige’ karaktereigenschappen van de Border Collie zijn: hij is een gevoelige hond. Hij heeft heel veel energie en heeft veel behoefte aan werk en beweging. De Border Collie heeft ook een drijfinstinct dat hij richt op dieren, andere huisdieren en ook op mensen.

Alert en gevoelig

De belangrijkste factoren waarmee je het karakter van de Border Collie zijn absoluut oplettend, vindingrijk, veelzijdig en heel gevoelig. Hij heeft ook een heel goed ontwikkelde instinct, hij is heel gehoorzaam en leergierig. Allemaal aspecten die je kan toeschrijven aan het typische karakter van de Border Collie. Deze eigenschappen hebben een heel goede en consequente opvoeding nodig en zal je enige hondenkennis moeten hebben. Dat is heel belangrijk wanneer je middels sport en spel wil samenwerken met je Border Collie.

Men ziet de Border Collie eerder als een hond die zich bezighoudt met schapen drijven. Maar eigenlijk kan de Border Collie veel meer dan dat. Van nature heeft de Border Collie een hele goede achtervolgingsdrift en een goede drijf drift wat hem heel goed geschikt maakt als helper van de schapen herder. Aangezien de Border Collie intelligent is en een natuurlijke aanleg heeft is voor dit werk niet veel training nodig.

Vol met energie

Wanneer je Border Collie zijn energie niet genoeg kwijt kan dan kan hij zijn drijfdrift op andere manieren toepassen. Hij zal dan vooral mensen en andere dieren gaan opjagen. De Border Collie bezit heel veel energie en je zal ervoor moeten zorgen dat je hem helpt om zijn energie op de juiste manier kwijt kan.  Doet hij dat niet dan kunnen de gevolgen leiden tot ongewenst gedrag.

Nu heb je een idee hoe de Border Collie in elkaar zit. Je hebt nu een overzicht van de voordelen en nadelen van het gedrag van de Border Collie. Je kan dan heel goed nadenken als je ready bent voor het in huis halen van een Border Collie.

Border Collie Handboek

Wil je nog meer informatie, tips en technieken ontdekken over het trainen en opvoeden van een Border Collie? kijk dan of mijn Border Collie Handboek iets voor jou is.

Lees Hier Meer Over Het Border Collie Handboek <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!

Probeer het boek 60 dagen uit…bevalt het je niet…dan krijg je je geld direct terug. Duizenden Border Collie baasjes zijn je al voorgegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.