Het Veelzijdige Karakter Van De Border Collie

De Border Collie is een zeer lieve hond om te hebben. Maar behalve dat hij een gehoorzame hond is, is hij ook heel gevoelig. De Border Collie heeft een zeer veelzijdig karakter. Ook is het belangrijk dat hij een consequente opvoeding krijgt. Deze eigenschappen kunnen een moeilijke combinatie vormen voor degenen die niet zo ervaren zijn met het houden van honden. De Border Collie kan je persoonlijke stemmingen heel goed aanvoelen en zal zijn gedrag op jouw gevoel afstemmen.

Luide stem

Wanneer je met luide stemverheffing probeert je Border Collie te straffen moet je heel goed opletten. Want ook daarvoor is de Border Collie heel erg gevoelig. Het is belangrijk dat je enige weet hebt over het opvoeden van een Border Collie wanneer je wilt dat je Border Collie gehoorzaamt en sociaal opgevoed wordt.

Gezinshond

De eigenschappen die de Border Collie bezit passen niet de bij een hond die je zou willen hebben als rustige en gezellige hond voor in huis. Hou er wel rekening mee dat de Border Collie wel houdt van knuffeltjes en aandacht van zijn eigenaar maar omdat hij eenkennig is zal hij dat niet bij iedereen laten blijken. Ook kan het voorkomen dat ze hun focus vestigen op een speciaal persoon. In de meeste gevallen is het de persoon met wie ze de meeste tijd doorbrengen. Om deze reden kan je de Border Collie niet echt zien als een normale huishond of een gezinshond.

Vooral wanneer je kinderen hebt is het hebben van een Border Collie niet altijd toepasselijk. Door zijn drang om te drijven en mensen op te jagen kan dit voor problemen zorgen bij vooral kinderen.

Aan de andere kant mag het karakter van de Border Collie niet agressief, angstig of nerveus zijn. Dat zijn natuurlijk niet de eigenschappen die origineel horen bij het karakter van de Border Collie. Maar het kan toch weleens voorkomen dat het kan gebeuren vanwege een slecht fokbeleid. Wanneer je het besluit hebt genomen om een Border Collie aan te schaffen, dan is het aangeraden om dat te doen bij een erkende fokker.

Slim en sportief

De Border Collie is een slimme, intelligente en sportieve hond. Deze eigenschappen kunnen heel goed van pas komen wanneer je je Border Collie nieuwe vaardigheden wil leren op het gebied van spelletjes en sportactiviteiten. Maar ook deze slimheid heeft een keerzijde. Hij kan heel snel nieuwe gewoontes aanleren als ze nou goed of slecht zijn. Zo kan hij aanleren om hekken open te maken, doet hij ook de keukenkasten open en doet zo hetzelfde met zijn zak met voer.

Ben je echt van plan een Border Collie aan te schaffen zal je dan eerst goed erover moeten nadenken als de eigenschappen van de Border Collie passen bij jouw persoonlijkheid. Ook moet je nagaan als je ready bent om de Border Collie alles te geven wat hij nodig heeft. Wanneer je aan alle wensen van je Border Collie voldoet dan heb je zeer zeker een loyale vriend voor een hele lange tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.