Trainen met een Border Collie kan leuk en bevredigend zijn, maar in sommige gevallen ook leiden tot frustraties.

Border Collies worden terecht beschouwd als een van de meest intelligente hondenrassen. Het trainen van Border Collies kan een frustrerende bezigheid zijn als je niet hun specifieke eigenschappen en eigenaardigheden begrijpt.

Er wordt vaak gezegd dat je een Border Collie pup nooit een truc moet leren als je niet bereid bent om met hem de komende 12 tot 15 jaar te leven.

Het geheim van het trainen van Border Collies is absoluut om consequent te zijn. Omdat ze zo opmerkzaam zijn, reageren ze  vaak op commando’s op basis van verbale communicatie en handsignalen.

Ik zal een voorbeeld geven. Het is de eerste keer dat jij je Border Collie leert zitten. Je geeft vervolgens het “ZIT” commando en je wijst met je wijsvinger van je rechterhand naar je hond.

De hond gaat vervolgens zitten en je zegt” goed gedaan” en je geeft hem vervolgens een knuffel en een beloning.

De volgende geef je hem weer het “ZIT” commando en i.p.v. je rechterhand wijs je nu met je linkerhand en je handpalm.

De meeste honden zullen gaan zitten, maar omdat de bijzondere ras is zo opmerkzaam is draait hij zijn hoofd weg op een manier waarop honden dat doen als ze proberen uit te werken wat je wilt.

Dit is een heel simpel voorbeeld, maar het geeft wel aan hoe je frustraties met je Border Collie kunt krijgen als niet consequent bent met je trainingsmethoden.

Het trainen van je Border collie kan zeer bevredigend en belonend zijn omdat ze opdrachten goed en snel begrijpen, maar het vraagt wel om begrip en geduld.

Als je dat geduld hebt en begrip toont tijdens het trainen van je Border Collie, dan zal je hond beter op jou reageren, meer genieten van de training en zullen jullie beide het eindresultaat meer waarderen.

Wil Jij Nog Meer Tips En Technieken Ontdekken Over De Training, Opvoeding En Verzorging?

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer tips en technieken ontdekken over het trainen, opvoeden en verzorgen van Border Collies?

Meld je dan aan voor mijn Border Collie nieuwsbrief door op de onderstaande link te klikken. Je ontvang direct een GRATIS boek om probleemgedrag van je border collie op te lossen.

Border Collie nieuwsbrief <== Klik Hier!

    1 Response to "Trainen Met Een Border Collie – Ontdek Hier Het Geheime Ingrediënt Voor Succes!"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.