De Border Collie is een zeer slim ras van middelgrote honden die in het algemeen gefokt zijn voor het drijven van vee en andere dieren.

Border Collie Puppy’s reageren beter op de training dan een volwassen hond. Het is dus erg belangrijk om jouw border collie zo snel mogelijk te trainen. Vooral vanwege hun hoge intelligentie vergt dit ras veel aandacht en tijd.

Border Collie puppy training is anders dan standaard puppy training. Dit is vanwege het feit dat ze zo’n intelligent ras zijn. Als ze niet de juiste hoeveelheid stimulatie en lichaamsbeweging krijgen, zullen ze zich gemakkelijk gaan vervelen. Vaak zal verveelde Border Collie ongewenst gedrag gaan vertonen.

Tijdens het trainen van je puppy zal je merken dat hij snel leert als gevolg van zijn hoge intelligentie. Hoewel Border Collie puppy training anders is dan het trainen van andere rassen, zijn er enkele dingen die nog steeds dezelfde zijn. Net als bij elke andere pup, zul je moeten werken aan een trainingsschema en je eraan houden. Neem er zaken in op die je hond zowel fysiek en mentaal genoeg stimuleren.

Als gevolg van het feit dat het een werkras is en ze vroeger zijn getraind zijn in het drijven van schapen en ander vee, kunnen ze zonder de juiste training de neiging hebben om te nippen (licht bijten) aan voorbij wandelende benen of auto’s en andere dieren te drijven.  Als jouw Border Collie pup een van deze gedragingen vertoont, dan moet je dit gedrag meteen aanpakken.

Om een goede baas te zijn van een Border Collie pup moet jij de baas zijn over je hond. Als jij je hond over je heen laat lopen, zal hij aannemen dat hij de leider is. Als dat het geval is zou het kunnen dat je hond zich ontwikkeld tot een agressieve en eigenzinnige hond.

Vooral omdat Border Collies graag werken en omdat ze zoveel energie hebben zijn er veel baasjes die hun Border Collie puppy’s trainen in gehoorzaamheid en behendigheid wedstrijden. Door het meedoen aan dit soort wedstrijden helpt het hun Border Collies te socialiseren met andere mensen en dieren. Dit voorkomt dat ze bang worden voor vreemden en daarnaast is het een uitstekende manier om ze fit te houden en ze de beweging en uitdaging geven die ze nodig hebben.

Met de training moet niet op een te jonge leeftijd mee begonnen worden. Jonge Border Collies zijn vaak erg onstuimig in hun gedrag en daar moet je paal en perk aan stellen. De botten en gewrichten van een jonge hond (tot de leeftijd van één jaar) zijn zacht en bevatten veel kraakbeen en kunnen gemakkelijk beschadigingen oplopen tijdens wilde en ongecontroleerde bewegingen en spelletjes.

Goede bewegingen zijn ‘rechtlijnige’ bewegingen en veel wandelen aan de lijn, zwemmen en vanaf een maand of tien in een rustig, tempo korte stukjes aan de fiets. Een jonge Border Collie pup mag best  met een bal spelen maar rol de bal dan ‘laag’ over de grond en doe dit op een veilige plek. Een Border Collie die zich concentreert op iets dat beweegt vergeet nogal eens wat er om hem heen is.

Het trainen van een Border Collie Puppy’s  is dus heel belangrijk. Als je hier niet mee begint zal je pup zich snel gaan vervelen en misschien wel beginnen met ontwikkelen van agressief gedrag. Je moet in gedachten houden dat alles wat je hem als puppy leert hij als volwassen zal onthouden.

Ondanks het feit dat Border Collies zeer veeleisende honden zijn, zijn ze een van de meest belonende hondenrassen om te bezitten. Als je de tijd en energie steekt in het opvoeden van je Border Collie pup, dan heb je een hond die gehoorzaam is, die je vermaakt en een maatje voor het leven is.

Wil Jij Nog Meer Tips En Technieken Ontdekken Over De Training, Opvoeding En Verzorging?

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer tips en technieken ontdekken over het trainen, opvoeden en verzorgen van Border Collies?

Meld je dan aan voor mijn Border Collie nieuwsbrief door op de onderstaande link te klikken. Je ontvang direct een GRATIS boek om probleemgedrag van je border collie op te lossen.

Border Collie nieuwsbrief <== Klik Hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.