Dit moet de vraag zijn die iedereen zich stelt wanneer hij overweegt een hond te nemen en zeker wanneer het gaat over een Border Collie pup kiezen. De Border Collie wordt gezien als een van de slimste hondenrassen. Ze komen regelmatig op TV om hun uithouding, kunstjes en intelligentie te showen. Dit zijn bewonderenswaardige kenmerken in een hond maar deze kenmerken kunnen ook tot problemen leiden wanneer je kiest voor een Border Collie pup. Ik zal hieronder bespreken of een Border Collie wel de juiste keuze is voor jou.

Is Een Border Collie Pup Wel De Juiste Keuze?

Border Collies zijn niet zoals andere honden. Ze zijn verwant aan wolven en hun instinct verplicht hen om te bewaken en samenhouden. Veel mensen zijn bekend met de kwaliteiten van een Border Collie om schapen te houden op basis van de herder en zijn fluitje.

Iedereen die dit ziet, is terecht onder de indruk van de intelligentie en de snelle reacties op instructies bij het drijven van schapen. Daarnaast zijn ze ook succesvol het verzamelen van vee. Je ziet ze vaak bijten in de poten van koeien bij het verzamelen van de kudde. Dit is hun instinct maar wordt geperfectioneerd door te trainen met een ervaren herder.

Een ander aspect van hun gedrag is meer gelinkt aan het gedrag van andere honden. We weten allemaal dat honden ontzettend graag achter ballen en frisbees lopen om ze vervolgens terug te brengen. Hier stoppen de gelijkenissen echter.

Terwijl een normale hond moe wordt na enkele minuten, lijkt de Border Collie nooit moe te worden bij het najagen van de frisbee. Dit komt omdat het geboren harde werkers zijn. Van nature zullen zij niet genieten als ze bij het haardvuur liggen terwijl jij je krant leest.

Border Collies zullen zich ongemakkelijk voelen wanneer ze te lang niets actiefs doen. Dit wordt pas echt problematisch wanneer ze de andere huisdieren in je huis beginnen te verzamelen, wanneer ze in de benen van je kinderen bijten of wanneer ze gewoon lastig doen om je aandacht te krijgen.

Border Collies kunnen net zoals Dalmatiërs de hele dag blijven lopen. Dit klinkt misschien geweldig maar dat is minder leuk als jij geen tijd hebt. Ze kunnen de hele dag lopen en zullen de volgende dag vroeg opstaan om dat opnieuw te doen. Als je niet traint voor een Olympische marathon kan dat al snel teveel worden , zeker als je naar buiten kijkt en ziet dat het stormt, iets wat een Border Collie niet afschrikt. Ik hoop dus dat je klaar bent voor actie vanaf dag een.

Nu we een aantal redenen besproken hebben waarom een Border Collie misschien geen goed idee is, kunnen we ook positief zijn. Er zijn zat mensen die een Border Collie hebben die alle kenmerken van een schapenhouder bezitten, en er weinig tot geen problemen mee hebben.

Border Collies zijn zeer veelzijdige en loyale honden en aanhankelijk voor zijn familie. Als je de tijd neemt voor het trainen van je Border Collie en rekening houdt met zijn behoeftes dan is het eindresultaat een gelukkige Border Collie en een gelukkig baasje.

We mogen zeker ook niet vergeten te vermelden dat oudere Border Collies de perfecte huisgenoot kunnen zijn. Border Collies zullen net zoals andere honden verouderen. Terwijl ze ouder worden, verliezen ze hun zin in constant rondlopen en beginnen ze de luxe van een huis te appreciëren.

Wil Jij Nog Meer Tips En Technieken Ontdekken Over De Training, Opvoeding En Verzorging?

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer tips en technieken ontdekken over het trainen, opvoeden en verzorgen van Border Collies?

Meld je dan aan voor mijn Border Collie nieuwsbrief door op de onderstaande link te klikken. Je ontvang direct een GRATIS boek om probleemgedrag van je border collie op te lossen.

Border Collie nieuwsbrief <== Klik Hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.