Probeer je te achterhalen hoe je het beste een Border Collie traint? Lees dan snel verder. Border Collies zijn veruit het slimste hondenras en daar bovenop beschikken ze over uitzonderlijke instincten. Bovendien zijn het zeer actieve honden die graag willen en moeten werken.

Ze beleven veel plezier wanneer ze moeten werken. Wanneer ze geen taken te vervullen hebben, zullen ze zelf naar de actie zoeken die hun lichaam en geest stimuleert. Dat is het moment waarop ze rumoerig en destructief gedrag beginnen te vertonen.

Border Collies zijn heel actieve honden en kunnen blijven werken. Ze zijn daarom ongeschikt om te leven in een appartement want ze hebben plaats nodig om te kunnen rennen. Wanneer je een Border Collie hebt en je leeft in de stad, moet je hen een dagelijkse dosis fysieke en mentale stimulatie geven. Dit kan via training, speurspelletjes en oefeningen doen zoals de frisbee vangen.

Deze honden hebben sterk ontwikkelde beschermende en verzamelende instincten. Ze zijn de ultieme schapenhoeders. Dit instinct is in een bepaalde mate aanwezig in alle honden. Wolven beschikken bijvoorbeeld over hetzelfde instinct maar dan wel met fatale gevolgen.

Wolven zullen hun prooi ook verzamelen maar dan wel om hen op te eten. Het doden van dieren werd er ‘uitgefokt’ tijdens de ontwikkeling van de Border Collie. Als eigenaar moet je dat onderdeel van hun instinct respecteren  want oude gewoontes kunnen zonder training altijd weer opspelen.

Daarom is het zo belangrijk om ze goed te trainen en socialiseren. Dit instinct, indien nog te sterk aanwezig, kan gevaarlijk zijn met kleine kinderen in de buurt omdat ze de kinderen als schapen kunnen zien. Dit kan je voorkomen door je hond en kinderen zo vroeg mogelijk met elkaar kennis te laten maken en je hond aan te leren dat kinderen de dominante partij zijn.

Border Collies moeten, net als alle honden, goed gesocialiseerd worden. Omdat het gevoelige honden zijn, bestaat de kans dat ze angstig gedrag gaan vertonen als ze niet op jonge leeftijd aan allerlei nieuwe dingen gewend zijn. Daar moet bij de fokker al mee begonnen zijn, maar eenmaal thuis zult u dit zeker het eerste levensjaar moeten blijven volhouden.

Border Collies zijn enorm aanhankelijk aan hun baasjes en zullen hen proberen te plezieren zolang ze hun baasjes zien als de leider. Het is dus belangrijk dat je vastberaden en consequent bent met jouw Border Collie(s). Het is bewezen dat positieve versterking de beste manier is om je Border Collie te trainen.

Leer je Border Collie goed gedrag aan door hem direct te belonen. Vermijd vooral dat je hem te hard straft of gaat schreeuwen. Ze zijn zeer gevoelig voor je stem en te hard straffen of te lang doorgaan met straffen zorgt ervoor dat de hond angstig wordt.

Border Collies kunnen door een fase gaan waar ze constant de autoriteit van hun baasje betwisten. Tijdens deze fase kunnen ze zich net zoals een adolescent, koppig en kwaadwillig gedragen. Je moet dan vooral consequent blijven en laten zien dij jij de leider bent en niet hij.

Het is belangrijk je kinderen duidelijk te maken dat ze niet samen mogen lopen met een Border Collie want dan kunnen ze proberen ‘de schapen te hoeden’. Dan zullen ze proberen hun baasje te bijten om hen in een bepaalde richting te sturen.

Dit gedrag kan agressief overkomen maar eigenlijk is het gewoon hun instinct dat hen zegt dat ze lopende dieren moeten sturen. De bedoeling van het bijten is niet om iemand pijn te doen, maar om iemand in een bepaalde richting te sturen.

Border Collies kunnen gemakkelijk ontsnappen uit je tuin omdat ze hun atletisch vermogen combineren met een ongelooflijke kracht en lenigheid. Daarom kunnen ze gemakkelijk over omheiningen springen.

Over het algemeen zijn deze honden perfect voor actieve baasjes en om te hebben op een boerderij. Indien je hen goed traint zullen ze een grote hulp zijn. Ze zijn een aangenaam gezelschap en ze zullen alles proberen om hun baasjes te plezieren.

Heb jij nog tips of ervaringen die je wilt delen over het trainen van een border collie? laat dan hieronder je reactie achter.

Wil Jij Nog Meer Tips En Technieken Ontdekken Over De Training, Opvoeding En Verzorging?

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer informatie over de border collie? Meld je dan aan voor mijn Border Collie nieuwsbrief door op de onderstaande link te klikken. Je ontvang direct een GRATIS boek om probleemgedrag van je Border Collie op te lossen.

Border Collie nieuwsbrief <== Klik Hier!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.