border collie nagels knippenIk krijg regelmatig vragen over het nagels knippen bij de Border Collie. De nagels van een Border Collie knippen is niet moeilijk zolang je doet wat in dit artikel wordt besproken.

Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de nagels te lang zijn want anders kunnen ze scheuren of breken. In het ergste geval kunnen te lange nagels zelfs leiden tot vervorming van de voet. Controleer daarom regelmatig de lengte van de nagels van je Border Collie.

Wanneer Zijn De Nagels Te Lang?

Dit kun je gemakkelijk testen met behulp van een stukje papier. Wanneer je het papiertje tussen de nagels van een staande Border Collie en de ondergrond kunt schuiven, hebben de nagels de juiste lengte. Kun je dit niet dan zijn ze te lang en moet je ze knippen.

Om de nagels van je Border Collie te knippen heb je een goede nagelschaar nodig. Veel baasjes en hun honden vinden het knippen van de nagels over het algemeen geen pretje. Ik kan me dat wel voorstellen wat er zit nu eenmaal leven in de nagel en als je verkeerd knipt dan doet dat vreselijk pijn en gaat het bloeden.

Heeft een Border Collie dit eenmaal ervaren dan zul je hem moeilijk te pakken krijgen als je met een nageltang aankomt voor een knipbeurt. Durf je zijn nagels niet te knippen laat het dan aan een hondentrimmer of dierenarts over.

Hoe Knip Je De Nagels Van Een Border Collie?

Allereerst is het belangrijk dat je goed licht hebt en vooral rustig blijft. Een Border Collie voelt namelijk precies aan wanneer jij zenuwachtig bent en dan wordt hij het ook. De nagels aan de voorpoot knippen gaat het beste in een zittende of liggende positie. De nagels van de achterpoot gaat het beste als hij ligt.

Neem zijn voorpoot in je hand met zijn knippen nagel tussen je duim en wijsvinger. Heeft je Border Collie lichte nagels dan kun je het leven zien. Het schijnt roze door de nagel heen. Knip de nagel een paar millimeter boven het leven af. Knip je in het leven dat doet dat veel pijn en gaat het bloeden maar dit houdt bijna altijd vanzelf op.

Heeft je Border Collie wat donker gekleurde nagels dan wordt het knippen wat lastiger. Je kunt het leven iets beter zichtbaar maken door de nagel nat te maken. Het roze kleurtje van het leven schijnt dan een beetje door de nagel heen.

Wanneer je de donkere nagels knipt is het belangrijk dat je niet direct de nagel afknipt, maar geleidelijk de druk met de nageltang verhoogt. Trekt je Border Collie zijn poot terug, dan knip je waarschijnlijk in het leven. Je kunt dan eerst de eventueel aanwezige lichte nagels knippen, en steeds een stukje lager knippen totdat je hond zijn poot niet meer terugtrekt.

Heb je nog goede tips of vragen over het knippen van de nagels van een Border Collie? Laat hieronder je reactie achter!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.