Wat Je Moet Weten Over De Border Collie

Jullie zijn eindelijk ready om een hond in huis te halen en de keus is gevallen op een Border Collie. Het zal ook een heel leuk speelkameraad zijn voor de kinderen en een goede gezelschapshond voor de ouders. Natuurlijk zijn er een paar zaken waarvan je op de hoogte moet zijn voor je een Border Collie in huis haalt.

De Border Collie stamt af van de Herdersfamilie. Ze zijn heel intelligente honden die heel goed reageren op trainingen. Border Collies zijn zeer actieve en enthousiaste honden die graag uitgedaagd worden. In het verleden werd de Border Collie gebruikt om schapen te drijven en daar waren ze zeer gedreven in. Heeft de Border Collie geen werk, dan fungeert hij heel goed als en gezelschapshond zolang hij genoeg beweging en aandacht krijgt.

Het beste baasje voor een Border Collie is iemand die sportief is en ook al bekend is met de opvoeding van honden. Gemiddeld kan de Border Collie tussen de 12 en 14 jaar oud.

Kenmerken

Veel mensen herkennen de Border Collie als en hond met zwart-witte korte tot lange haren. Maar de Border Collie komt in verschillende kleuren, variërend tussen bruin-wit, blauwgrijs of bleu Merle. Als we naar de rassenstandaard kijken dan mag er geen overheersing zijn van de kleur wit in de vacht. Ze hebben spitse oren en staan recht overeind. Soms kunnen de puntjes van de oren even naar beneden hangen. Ze hebben meestal bruine ogen maar bij de Blue Merle zijn de ogen meestal blauw. In bepaalde zeldzame gevallen hebben deze honden soms een bruin en een blauw oog samen.

Van nature is de Border Collie een heel nieuwsgierige hond en werkt graag voor zijn baasje. Ook is de Border Collie heel atletisch gebouwd en is hij heel erg slim. Ook zijn uithoudingsvermogen is heel erg groot.  Dit maakt de Border Collie tot een heel goede schapendrijver. Heeft hij geen werk dan steekt hij zijn energie in andere dingen. En daar is waar de sportieve baas inkomt. Hij voedt de Border Collie met zachte hand op en onderneemt met hem heel veel leuke activiteiten vooral buitenshuis. Krijgt de Border Collie niet genoeg beweging of wordt hij niet genoeg uitgedaagd dan kan hij een problematisch gedrag gaan vertonen. Hij kan bijvoorbeeld de andere huisdieren op stang jagen of kan hij zich misdragen op straat. Om dit gedrag te voorkomen moet zijn baasje proberen zijn energie uit te putten maar in de tussentijd hem ook uitdagen met leuke spelletjes.

Hij is een heel zachtaardige hond die heel goed omgaat met kinderen. Je zal hem heel veel aandacht moeten geven en genoeg spelletjes met hem moeten doen. Als hij zich gaat vervelen dan kan hij ook de jongere kinderen opstang jagen en achtervolgen. Iets oudere kinderen kunnen perfecte maatjes voor hem zijn die hebben trouwen ook veel meer energie.

Nu heb je een idee wat je te wachten staat als je van plan ben een Border Collie aan te schaffen. Het is niet zomaar een hond die je koopt en in huis houdt. Dus wees erop voorbereid op een zeer actief leven samen met je Border Collie.

Border Collie Handboek

Wil je nog meer informatie, tips en technieken ontdekken over het trainen en opvoeden van een Border Collie? kijk dan of mijn Border Collie Handboek iets voor jou is.

Lees Hier Meer Over Het Border Collie Handboek <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!

Probeer het boek 60 dagen uit…bevalt het je niet…dan krijg je je geld direct terug. Duizenden Border Collie baasjes zijn je al voorgegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.